X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Krůtí prsa na paprice

Načítám...
Vždycky je důležité dostat do omáčky co nejvíce chutě. A proto maso dobře osmažte a cibuli dobře osmažte. Bez toho nikdy nebudete mít silnou omáčku. A na omáčce se přeci pozná dobrý kuchař :-) Jako přílohu doporučuji těstoviny a nebo houskový knedlík.
Příprava 10 minut
Vaření 60 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Drůbeží maso, Omáčky / Smetanové omáčky
Druh přípravy: smažení, vaření, mixování
Typ chodu: oběd
Vybavení kuchyně: nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), hrnec, tyčový mixér, mlýnek na pepř
Související recepty: Houskový knedlík
Původ: Česko

Ingredience

na smažení
máslo 2 lžíce
olej slunečnicový 5 lžíce
na zahuštění
mouka hladká pšeničná 4 lžíce
obecně
česnek 3 stroužek
cibule 2 ks
krůtí prsa 800 g
paprika mletá sladká 3 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
smetana 33% 200 ml
sůl min 1 špetka
vývar kuřecí 1 l

Postup

Prsa si nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozpálíme olej a přidáme maso. Lehce osolíme, opepříme. Za občasného míchání smažíme dozlatova.
Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kousky.
Je důležité maso dobře osmažit, jinak nebudeme mít omáčku dost silnou.
Maso vyndáme z hrnce na talíř.
Do hrnce dáme nakrájenou cibuli a máslo. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezezlátne.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
K osmahlé cibuli přidáme česnek, zamícháme a minutku smažíme.
Přisypeme mouku a papriku a důkladně promícháme. Dlouho nesmažte, jinak Vám paprika zhořkne.
Přilijeme vývar a 10 minut povaříme (bez poklice).
Omáčku důkladně rozmixujeme.
Do hrnce vrátíme maso. Nezapomeňte vypláchnout talíř, kde leželo maso a nalít to také do hrnce. Každá chuť se počítá.
Vaříme dalších 10 minut bez poklice.
Nakonec přidáme smetanu.
Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Dosolíme, dopepříme.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
702 bodů
Facebook
Twitter