Pracuji...
close

Krůtí prsa na paprice

Vždycky je důležité dostat do omáčky co nejvíce chutě. A proto maso dobře osmažte a cibuli dobře osmažte. Bez toho nikdy nebudete mít silnou omáčku. A na omáčce se přeci pozná dobrý kuchař :-) Jako přílohu doporučuji těstoviny a nebo houskový knedlík.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
3 stroužek česnek
2 kus cibule
200 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
na smažení
2 lžíce máslo
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
Prsa si nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozpálíme olej a přidáme maso. Lehce osolíme, opepříme. Za občasného míchání smažíme dozlatova.
Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kousky.
Je důležité maso dobře osmažit, jinak nebudeme mít omáčku dost silnou.
Maso vyndáme z hrnce na talíř.
Do hrnce dáme nakrájenou cibuli a máslo. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezezlátne.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
K osmahlé cibuli přidáme česnek, zamícháme a minutku smažíme.
Přisypeme mouku a papriku a důkladně promícháme. Dlouho nesmažte, jinak Vám paprika zhořkne.
Přilijeme vývar a 10 minut povaříme (bez poklice).
Omáčku důkladně rozmixujeme.
Do hrnce vrátíme maso. Nezapomeňte vypláchnout talíř, kde leželo maso a nalít to také do hrnce. Každá chuť se počítá.
Vaříme dalších 10 minut bez poklice.
Nakonec přidáme smetanu.
Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...