Načítání...
close

Dušená krkovice s hráškem

Velmi chutná masová směs, která Vám déle jak jeden den nevydrží. Vždycky, když jdete okolo pánve, tak si musíte zobnout :-) Jako přílohu doporučuji rýži, ale bude to určitě fungovat s čímkoliv.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Ingredience
obecně
2 kus cibule
4 stroužek česnek
1/3 kus pórek
600 mililitr vývar kuřecí
min 1 špetka sůl
na smažení
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
Cibuli si nakrájíme na menší kousky.
V pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme lehce do hněda.
Mezitím si nakrájíme maso na malé kousky.
Až nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme nakrájené maso.
Za občasného míchání smažíme, dokud se nám neodsmaží všechna voda.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno, a pórek na půlměsíčky.
Pokud již v pánvi není žádná přebytečná voda, tak přihodíme česnek s pórkem.
Přidáme worchestrovou omáčku a zamícháme.
Přilijeme 300 ml vývaru a pod pokličkou dusíme 20 minut. Občas promícháme.
Když máme maso měkké, tak zasypeme hladkou moukou a důkladně rozmícháme.
Přidáme hrášek i s nálevem, zbytek vývaru a zamícháme.
Vaříme alespoň 10 minut do požadované konzistence.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko