Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Dušená krkovice s hráškem | Recept

Velmi chutná masová směs, která Vám déle jak jeden den nevydrží. Vždycky, když jdete okolo pánve, tak si musíte zobnout :-) Jako přílohu doporučuji rýži, ale bude to určitě fungovat s čímkoliv.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
vepřová krkovice 1 kilogram
cibule 2 kus
česnek 4 stroužek
pórek 1/3 kus
hrášek (sladkoslaný nálev) 1 konzerva
vývar kuřecí 600 mililitr
worchestrová omáčka 2 lžíce
sůl min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
na smažení
olej slunečnicový 5 lžíce
na zahuštění
mouka hladká pšeničná 2 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, dušení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Postup
Krok 1
Cibuli si nakrájíme na menší kousky.
Krok 2
V pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme lehce do hněda.
Krok 3
Mezitím si nakrájíme maso na malé kousky.
Krok 4
Až nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme nakrájené maso.
Krok 5
Za občasného míchání smažíme, dokud se nám neodsmaží všechna voda.
Krok 6
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno, a pórek na půlměsíčky.
Krok 7
Pokud již v pánvi není žádná přebytečná voda, tak přihodíme česnek s pórkem.
Krok 8
Přidáme worchestrovou omáčku a zamícháme.
Krok 9
Přilijeme 300 ml vývaru a pod pokličkou dusíme 20 minut. Občas promícháme.
Krok 10
Když máme maso měkké, tak zasypeme hladkou moukou a důkladně rozmícháme.
Krok 11
Přidáme hrášek i s nálevem, zbytek vývaru a zamícháme.
Krok 12
Vaříme alespoň 10 minut do požadované konzistence.
Sdílejte recept