X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Dušená krkovice s hráškem

Načítám...
Velmi chutná masová směs, která Vám déle jak jeden den nevydrží. Vždycky, když jdete okolo pánve, tak si musíte zobnout :-) Jako přílohu doporučuji rýži, ale bude to určitě fungovat s čímkoliv.
Příprava 15 minut
Vaření 50 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso, Omáčky / Masové omáčky
Druh přípravy: smažení, dušení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: pánev velká, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, otvírák na konzervy, mlýnek na pepř
Související recepty: Kuřecí vývar
Původ: Česko

Ingredience

na smažení
olej slunečnicový 5 lžíce
na zahuštění
mouka hladká pšeničná 2 lžíce
obecně
česnek 4 stroužek
cibule 2 ks
hrášek (sladkoslaný nálev) 1 konzerva
pepř černý drcený min 1 špetka
pórek 1/3 ks
sůl min 1 špetka
vepřová krkovice 1 kg
vývar kuřecí 600 ml
worchestrová omáčka 2 lžíce

Postup

Cibuli si nakrájíme na menší kousky.
V pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme lehce do hněda.
Mezitím si nakrájíme maso na malé kousky.
Až nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme nakrájené maso.
Za občasného míchání smažíme, dokud se nám neodsmaží všechna voda.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno, a pórek na půlměsíčky.
Pokud již v pánvi není žádná přebytečná voda, tak přihodíme česnek s pórkem.
Přidáme worchestrovou omáčku a zamícháme.
Přilijeme 300 ml vývaru a pod pokličkou dusíme 20 minut. Občas promícháme.
Když máme maso měkké, tak zasypeme hladkou moukou a důkladně rozmícháme.
Přidáme hrášek i s nálevem, zbytek vývaru a zamícháme.
Vaříme alespoň 10 minut do požadované konzistence.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
702 bodů
Facebook
Twitter