Pracuji...
close

Zkaramelizovaná zelenina

Někdy je dobré si udělat jinou přílohu než jenom brambory, hranolky, apod.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
4 kus mrkev
1/2 kus celer
min 1 špetka sůl
3 lžíce cukr krystal
1 hrnek voda
na smažení
5 lžíce olej olivový
50 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
Zeleninu si oškrabeme dle potřeby a nakrájíme na menší kousky.
V pánvi si rozpálíme olej s máslem a přidáme nakrájenou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
K lehce osmažené zelenině přisypeme cukr, sůl a pepř.
Přilijeme vodu, zamícháme a pod poklicí dusíme, dokud nám zelenina nezměkne. Občas promícháme.
Když zelenina změkne, tak sundáme poklici a za občasného míchání necháme odpařit vodu. Když se odpaří voda, tak ještě chvilku smažíme, dokud se nám nezkaramelizuje zelenina. Míchejte častěji, jinak se Vám to připeče.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...