X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Zkaramelizovaná zelenina

Načítám...
Někdy je dobré si udělat jinou přílohu než jenom brambory, hranolky, apod.
Příprava 10 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Přílohy / Ostatní přílohy, Ze zahrádky / Zelenina
Kuchyně: vegetariánská kuchyně
Druh přípravy: smažení, dušení
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), pánev wok, škrabka na brambory
Původ: Česko

Ingredience

na smažení
máslo 50 g
olej olivový 5 lžíce
obecně
celer 1/2 ks
cukr krystal 3 lžíce
kedluben 1 ks
mrkev 4 ks
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
voda 1 hrnek

Postup

Zeleninu si oškrabeme dle potřeby a nakrájíme na menší kousky.
V pánvi si rozpálíme olej s máslem a přidáme nakrájenou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
K lehce osmažené zelenině přisypeme cukr, sůl a pepř.
Přilijeme vodu, zamícháme a pod poklicí dusíme, dokud nám zelenina nezměkne. Občas promícháme.
Když zelenina změkne, tak sundáme poklici a za občasného míchání necháme odpařit vodu. Když se odpaří voda, tak ještě chvilku smažíme, dokud se nám nezkaramelizuje zelenina. Míchejte častěji, jinak se Vám to připeče.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter