Načítání...
close

Zkaramelizovaná zelenina

Někdy je dobré si udělat jinou přílohu než jenom brambory, hranolky, apod.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Ingredience
obecně
4 kus mrkev
1/2 kus celer
min 1 špetka sůl
3 lžíce cukr krystal
1 hrnek voda
na smažení
5 lžíce olej olivový
50 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
Zeleninu si oškrabeme dle potřeby a nakrájíme na menší kousky.
V pánvi si rozpálíme olej s máslem a přidáme nakrájenou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
K lehce osmažené zelenině přisypeme cukr, sůl a pepř.
Přilijeme vodu, zamícháme a pod poklicí dusíme, dokud nám zelenina nezměkne. Občas promícháme.
Když zelenina změkne, tak sundáme poklici a za občasného míchání necháme odpařit vodu. Když se odpaří voda, tak ještě chvilku smažíme, dokud se nám nezkaramelizuje zelenina. Míchejte častěji, jinak se Vám to připeče.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko