Načítání...
close

Fish & Chips

Už teď vím, že tento recept jsem dnes nedělal naposled. Tak dobrou rybu v tak dobrém těstíčku jsem už dlouho neměl. Doporučuji podávat s tatarkou.
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
těsto
min 100 mililitr pivo světlé
1/2 lžička sůl
1 lžička cukr krystal
1 hrst kopr
na smažení
na obalení
Sdílejte recept
Postup
Začneme hranolkama. Ty budeme smažit dvoufázově. Brambory oškrabeme a nakrájíme na větší hranolky. Nemám rád ty tenké párátka :-) Brambory důkladně omyjeme a osušíme.
V hlubší pánvi rozpálíme olej a zlehka v ní osmahneme hranolky. Stačí 5 minut
Hranolky pomocí pěnovačky vyndáme z pánve do mísy a necháme vychladnout.
Teď si připravíme těstíčko. Do mísy dáme všechny ingredience na těsto.
Vše důkladně promícháme. Hustota by měla být o něco hustší než těsto na palačinky. Popřípadě nařeďte pivem a nebo zahustěte moukou. Necháme těsto chvilku odpočinout.
Vezmeme si hranolky a podruhé je osmahneme. Teď už lehce dohněda.
Během smažení hranolků si připravíme tresku, kterou si osolíme a nakrájíme na větší kusy. Dále si do menší mísy připravíme mouku na obalení.
Kousky tresky obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Díky mouce se nám těstíčko lépe chytne na rybu.
Hotové hranolky vyndáme do větší mísy vystlané ubrousky. Důkladně osušíme.
Hranolky vypadají úžasně.
Snížíme teplotu v pánvi a začneme obalovat rybu v těstíčku. Vymácháme a necháme okapat těsto.
Obalené rybí kousky dáváme pomalu do pánve.
Smažíme dohněda. Usmažené kousky dáváme na talíř vystlaný ubrouskem.
Před podáváním osolíme hranolky.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, obalování
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
dětská oslava, oslava
Původ:
Velká Británie