Pracuji...
close

Fish & Chips

Už teď vím, že tento recept jsem dnes nedělal naposled. Tak dobrou rybu v tak dobrém těstíčku jsem už dlouho neměl. Doporučuji podávat s tatarkou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
těsto
min 100 mililitr pivo světlé
1/2 lžička sůl
1 lžička cukr krystal
1 hrst kopr
na smažení
na obalení
Sdílejte recept
Postup
Začneme hranolkama. Ty budeme smažit dvoufázově. Brambory oškrabeme a nakrájíme na větší hranolky. Nemám rád ty tenké párátka :-) Brambory důkladně omyjeme a osušíme.
V hlubší pánvi rozpálíme olej a zlehka v ní osmahneme hranolky. Stačí 5 minut
Hranolky pomocí pěnovačky vyndáme z pánve do mísy a necháme vychladnout.
Teď si připravíme těstíčko. Do mísy dáme všechny ingredience na těsto.
Vše důkladně promícháme. Hustota by měla být o něco hustší než těsto na palačinky. Popřípadě nařeďte pivem a nebo zahustěte moukou. Necháme těsto chvilku odpočinout.
Vezmeme si hranolky a podruhé je osmahneme. Teď už lehce dohněda.
Během smažení hranolků si připravíme tresku, kterou si osolíme a nakrájíme na větší kusy. Dále si do menší mísy připravíme mouku na obalení.
Kousky tresky obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Díky mouce se nám těstíčko lépe chytne na rybu.
Hotové hranolky vyndáme do větší mísy vystlané ubrousky. Důkladně osušíme.
Hranolky vypadají úžasně.
Snížíme teplotu v pánvi a začneme obalovat rybu v těstíčku. Vymácháme a necháme okapat těsto.
Obalené rybí kousky dáváme pomalu do pánve.
Smažíme dohněda. Usmažené kousky dáváme na talíř vystlaný ubrouskem.
Před podáváním osolíme hranolky.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, obalování
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
dětská oslava, oslava
Původ:
Velká Británie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...