V hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme k němu naporcovaného králíka. Důkladně smažíme ze všech stran dohněda.
Mezitím si nakrájíme špek na kostičky.
Špek přihodíme hned ke králíkovi a smažíme s ním. Osolíme, opepříme.
Mezitím si nakrájíme mrkev, celer a petržel na kostičky.
Osmažené kousky králíka vyndáme z hrnce.
Do hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Přidáme máslo a za občasného míchání smažíme, dokud nebude zelenina hnědnout.
Mezitím si nakrájíme cibuli a jablko nadrobno.
Cibuli a jablko přihodíme do hrnce, když nám začne zelenina v hrnci lehce hnědnout. Za občasného míchání smažíme, dokud nám všechno hezky nezhnědne.
Pomocí vařečky přesuneme zeleninu k jedné straně hrnce. Do druhé části nasypeme cukr a necháme lehce zkaramelizovat.
Přilijeme ocet a necháme vyvařit. POZOR - po nalití octa nečichejte k hrnci.
Přilijeme víno.
Přidáme hořčici, bobkový list, nové koření a rozmarýn. Zalijeme vývarem.
Vrátíme do hrnce králíka a pod poklicí vaříme cca 2 hodiny.
Uvařeného králíka vyndáme z hrnce a omáčku propasírujeme do čistého hrnce.
Do omáčky přihodíme část zeleniny z cedníku a důkladně rozmixujeme. Přivedeme k varu, zahustíme jíškou dle potřeby a nakonec zjemníme smetanou. Dosolíme, dopepříme, dosladíme.