Pracuji...
close

Haše

Moje premiéra, co se týče haše. Koukal jsem, že ji každý dělá trošku jinak a tak jsem si ji taky udělal trošku podle sebe :-) Musím říct, že je to výborná záležitost. Takovéto věci miluji. Jako přílohu doporučuji brambory s libečkem a nebo pažitkou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
1 kus mrkev
1/8 kus celer
5 stroužek česnek
2 kus vejce
min 1 špetka sůl
5 kulička nové koření
na smažení
2 lžíce máslo
na zahuštění
3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Celer, mrkev, petržel a cibuli si nakrájíme na menší kousky.
Ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a máslo a přidáme nakrájenou zeleninu. Necháme pár minut zpěnit.
Mezitím si nakrájíme maso na větší kostky a uzené na malé kostky.
Maso s uzeným přidáme do hrnce a 5 minut restujeme.
Do hrnce nalijeme vodu tak, aby maso bylo potopené. Přidáme bobkový list, nové koření, sůl a nameleme čerstvý pepř. Pod pokličkou vaříme alespoň 2 hodiny.
Vývar z masa přecedíme do druhého hrnce. Vývar je přímo dokonalej :-)
V mlýnku na maso nameleme hovězí maso a uzené. Uzenýho jsem namlel asi půlku z těch 500 gramů. Kdo chce, tak si maso namele 2x, ale já mám raději hrubší konzistenci.
V mlýnku nameleme i česnek.
Namleté maso s česnekem je už teď k sežrání.
V hrnci, kde se vařil vývar, si připravíme jíšku z másla a mouky.
K jíšce nalijeme pár naběraček vývaru a důkladně rozmícháme.
Přivedeme k varu a necháme alespoň 15 minut provařit.
Do omáčky přidáme namleté maso a důkladně promícháme.
Minutku povaříme a podle potřeby přilijeme vývar. Konzistenci nechám na Vás. Pokud chcete jemnější, tak přilijte ještě vývar.
Nakonec přidáme žloutky, vypneme plotnu a důkladně rozmícháme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mletí
Typ chodu:
oběd
Příležitost:
zabijačka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...