Načítání...
close

Haše

Moje premiéra, co se týče haše. Koukal jsem, že ji každý dělá trošku jinak a tak jsem si ji taky udělal trošku podle sebe :-) Musím říct, že je to výborná záležitost. Takovéto věci miluji. Jako přílohu doporučuji brambory s libečkem a nebo pažitkou.
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Ingredience
obecně
2 kus cibule
1 kus mrkev
1/8 kus celer
5 stroužek česnek
2 kus vejce
min 1 špetka sůl
5 kulička nové koření
na smažení
2 lžíce máslo
na zahuštění
3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Celer, mrkev, petržel a cibuli si nakrájíme na menší kousky.
Ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a máslo a přidáme nakrájenou zeleninu. Necháme pár minut zpěnit.
Mezitím si nakrájíme maso na větší kostky a uzené na malé kostky.
Maso s uzeným přidáme do hrnce a 5 minut restujeme.
Do hrnce nalijeme vodu tak, aby maso bylo potopené. Přidáme bobkový list, nové koření, sůl a nameleme čerstvý pepř. Pod pokličkou vaříme alespoň 2 hodiny.
Vývar z masa přecedíme do druhého hrnce. Vývar je přímo dokonalej :-)
V mlýnku na maso nameleme hovězí maso a uzené. Uzenýho jsem namlel asi půlku z těch 500 gramů. Kdo chce, tak si maso namele 2x, ale já mám raději hrubší konzistenci.
V mlýnku nameleme i česnek.
Namleté maso s česnekem je už teď k sežrání.
V hrnci, kde se vařil vývar, si připravíme jíšku z másla a mouky.
K jíšce nalijeme pár naběraček vývaru a důkladně rozmícháme.
Přivedeme k varu a necháme alespoň 15 minut provařit.
Do omáčky přidáme namleté maso a důkladně promícháme.
Minutku povaříme a podle potřeby přilijeme vývar. Konzistenci nechám na Vás. Pokud chcete jemnější, tak přilijte ještě vývar.
Nakonec přidáme žloutky, vypneme plotnu a důkladně rozmícháme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mletí
Typ chodu:
oběd
Příležitost:
zabijačka
Původ:
Česko