X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept / Haše
Načítám...
Popis receptu
Moje premiéra, co se týče haše. Koukal jsem, že ji každý dělá trošku jinak a tak jsem si ji taky udělal trošku podle sebe :-) Musím říct, že je to výborná záležitost. Takovéto věci miluji. Jako přílohu doporučuji brambory s libečkem a nebo pažitkou.
Příprava 30 minut
Vaření 150 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Maso / Jatečné maso
Druh přípravy: smažení, vaření, mletí
Typ chodu: oběd
Vybavení kuchyně: cedník, nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), mlýnek na pepř, mlýnek na maso, hrnec, naběračka
Příležitost: zabijačka
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
na smažení
máslo 2 lžíce
vepřové sádlo 2 lžíce
na zahuštění
máslo 3 lžíce
mouka hladká 3 lžíce
obecně
bobkový list 2 list
celer 1/8 ks
česnek 5 stroužek
cibule 2 ks
hovězí kližka 1 kg
mrkev 1 ks
nové koření 5 kulička
pepř černý drcený min 1 špetka
petržel 1 ks
sůl min 1 špetka
vejce 2 ks
vepřová kýta uzená 500 g
Postup
1.
Celer, mrkev, petržel a cibuli si nakrájíme na menší kousky.
2.
Ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a máslo a přidáme nakrájenou zeleninu. Necháme pár minut zpěnit.
3.
Mezitím si nakrájíme maso na větší kostky a uzené na malé kostky.
4.
Maso s uzeným přidáme do hrnce a 5 minut restujeme.
5.
Do hrnce nalijeme vodu tak, aby maso bylo potopené. Přidáme bobkový list, nové koření, sůl a nameleme čerstvý pepř. Pod pokličkou vaříme alespoň 2 hodiny.
6.
Vývar z masa přecedíme do druhého hrnce. Vývar je přímo dokonalej :-)
7.
V mlýnku na maso nameleme hovězí maso a uzené. Uzenýho jsem namlel asi půlku z těch 500 gramů. Kdo chce, tak si maso namele 2x, ale já mám raději hrubší konzistenci.
8.
V mlýnku nameleme i česnek.
9.
Namleté maso s česnekem je už teď k sežrání.
10.
V hrnci, kde se vařil vývar, si připravíme jíšku z másla a mouky.
11.
K jíšce nalijeme pár naběraček vývaru a důkladně rozmícháme.
12.
Přivedeme k varu a necháme alespoň 15 minut provařit.
13.
Do omáčky přidáme namleté maso a důkladně promícháme.
14.
Minutku povaříme a podle potřeby přilijeme vývar. Konzistenci nechám na Vás. Pokud chcete jemnější, tak přilijte ještě vývar.
15.
Nakonec přidáme žloutky, vypneme plotnu a důkladně rozmícháme.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
618 bodů
Facebook