Pracuji...
close

Těstoviny s cuketou a rajčaty

Léto nám už sice udělalo sbohem, ale ještě je pořád z čeho vařit.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kus cuketa
1/2 kilogram rajčata
1 kus cibule
3 stroužek česnek
300 mililitr vývar kuřecí
1 hrst máta
1 hrst bazalka
min 1 špetka sůl
1/4 hrnek olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si dejte vařit těstoviny dle návodu. Zvolte si jaký chcete, já měl zrovna nějaké od našich z Itálie.
Nakrájíme si cibuli na drobno.
Rozpálíme si pánev a nalijeme do ní olej. Na olej dáme zpěnit cibuli.
Mezitím si nakrájíme cuketu na půlměsíčky.
Ke zpěněné cibuli přihodíme nakrájenou cuketu.
Za občasného míchání smažíme, dokud nám cuketa nezačne lehce hnědnout.
Ke zhnědlé cuketě přihodíme nakrájená rajčata a česnek.
Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vývar, zamícháme a necháme 5 minut vařit.
K zeleninové směsi přisypeme zcezené těstoviny a bylinky. Zamícháme, necháme chvilku provařit a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...