Pracuji...
close

Těstoviny s cuketou a rajčaty

Léto nám už sice udělalo sbohem, ale ještě je pořád z čeho vařit.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kus cuketa
1/2 kilogram rajčata
1 kus cibule
3 stroužek česnek
300 mililitr vývar kuřecí
1 hrst máta
1 hrst bazalka
min 1 špetka sůl
1/4 hrnek olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si dejte vařit těstoviny dle návodu. Zvolte si jaký chcete, já měl zrovna nějaké od našich z Itálie.
Nakrájíme si cibuli na drobno.
Rozpálíme si pánev a nalijeme do ní olej. Na olej dáme zpěnit cibuli.
Mezitím si nakrájíme cuketu na půlměsíčky.
Ke zpěněné cibuli přihodíme nakrájenou cuketu.
Za občasného míchání smažíme, dokud nám cuketa nezačne lehce hnědnout.
Ke zhnědlé cuketě přihodíme nakrájená rajčata a česnek.
Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vývar, zamícháme a necháme 5 minut vařit.
K zeleninové směsi přisypeme zcezené těstoviny a bylinky. Zamícháme, necháme chvilku provařit a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...