Načítání...
close

Sušenky z arašídového másla

Lahodné sušenky jednoduché na přípravu. Využila jsem darované arašídové máslo, které bych jinak těžko spotřebovala.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 3 roky
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si do menší misky prosijeme mouku a přidáme sůl s kypřicím práškem.
Ve větší míse smícháme máslo, arašídové máslo a všechny tři druhy cukru. Pak přidáme vejce.
Pak do velké mísy vmícháme mouku, až nám vznikne vláčné těsto.
Plech si vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Kuličku pak v ruce trošku rozmáčkneme a položíme na plech. Při pečení se sušenky samy rozplácnou. Dbejte na dostatečné mezery mezi sušenkami. Z uvedeného množství naplníme dva plechy o patnácti sušenkách.
Pečeme asi 12 minut při 170 °C, dokud nejsou sušenky mírně zlatavé. Nepečte je déle, jinak budou zbytečně trochu tvrdší a nezůstanou uvnitř měkké.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
trouba , pečící papír , mísa
Původ:
Česko