Pracuji...
close

Sušenky z arašídového másla

Lahodné sušenky jednoduché na přípravu. Využila jsem darované arašídové máslo, které bych jinak těžko spotřebovala.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si do menší misky prosijeme mouku a přidáme sůl s kypřicím práškem.
Ve větší míse smícháme máslo, arašídové máslo a všechny tři druhy cukru. Pak přidáme vejce.
Pak do velké mísy vmícháme mouku, až nám vznikne vláčné těsto.
Plech si vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Kuličku pak v ruce trošku rozmáčkneme a položíme na plech. Při pečení se sušenky samy rozplácnou. Dbejte na dostatečné mezery mezi sušenkami. Z uvedeného množství naplníme dva plechy o patnácti sušenkách.
Pečeme asi 12 minut při 170 °C, dokud nejsou sušenky mírně zlatavé. Nepečte je déle, jinak budou zbytečně trochu tvrdší a nezůstanou uvnitř měkké.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
trouba , pečící papír , mísa
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...