Pracuji...
close

Sušenky z arašídového másla

Lahodné sušenky jednoduché na přípravu. Využila jsem darované arašídové máslo, které bych jinak těžko spotřebovala.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si do menší misky prosijeme mouku a přidáme sůl s kypřicím práškem.
Ve větší míse smícháme máslo, arašídové máslo a všechny tři druhy cukru. Pak přidáme vejce.
Pak do velké mísy vmícháme mouku, až nám vznikne vláčné těsto.
Plech si vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Kuličku pak v ruce trošku rozmáčkneme a položíme na plech. Při pečení se sušenky samy rozplácnou. Dbejte na dostatečné mezery mezi sušenkami. Z uvedeného množství naplníme dva plechy o patnácti sušenkách.
Pečeme asi 12 minut při 170 °C, dokud nejsou sušenky mírně zlatavé. Nepečte je déle, jinak budou zbytečně trochu tvrdší a nezůstanou uvnitř měkké.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
trouba , pečící papír , mísa
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...