Pracuji...
close

Sušenky z arašídového másla

Lahodné sušenky jednoduché na přípravu. Využila jsem darované arašídové máslo, které bych jinak těžko spotřebovala.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si do menší misky prosijeme mouku a přidáme sůl s kypřicím práškem.
Ve větší míse smícháme máslo, arašídové máslo a všechny tři druhy cukru. Pak přidáme vejce.
Pak do velké mísy vmícháme mouku, až nám vznikne vláčné těsto.
Plech si vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Kuličku pak v ruce trošku rozmáčkneme a položíme na plech. Při pečení se sušenky samy rozplácnou. Dbejte na dostatečné mezery mezi sušenkami. Z uvedeného množství naplníme dva plechy o patnácti sušenkách.
Pečeme asi 12 minut při 170 °C, dokud nejsou sušenky mírně zlatavé. Nepečte je déle, jinak budou zbytečně trochu tvrdší a nezůstanou uvnitř měkké.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
trouba , pečící papír , mísa
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...