Pracuji...
close

Kuřecí paličky na rumu a třtinovém cukru

Taková rychlovka, ale na druhou stranu krásně vypadající a výborně chutnající specialitka :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 5 lžíce cukr třtinový
min 1 špetka sůl
500 mililitr voda
8 lžíce olej olivový
100 mililitr rum
na posypání
1 hrst bazalka
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme si pánev, přilijeme olej a přihodíme omyté kuřecí paličky. Osolíme, opepříme. Za občasného promíchání smažíme, dokud nám nebude kůže hnědnout.
K osmaženým paličkám přidáme protlak, cukr, worchesterovou omáčku, sojovou omáčku, rum a zalijeme vodou.
Lehce promícháme a přivedeme k varu.
Během vaření opatrně vyměňujeme paličky v omáčce za ty horní, co nejsou potopené.
Po chvilce nám začne vznikat vynikající omáčka.
Omáčku vyvaříme na menší objem a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme, dosladíme.
Podáváme tak, že dáme na talíř paličky, přelijeme omáčkou a posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
oslava, k pivu, párty
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...