Pracuji...
close

Kuřecí paličky na rumu a třtinovém cukru

Taková rychlovka, ale na druhou stranu krásně vypadající a výborně chutnající specialitka :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 5 lžíce cukr třtinový
min 1 špetka sůl
500 mililitr voda
8 lžíce olej olivový
100 mililitr rum
na posypání
1 hrst bazalka
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme si pánev, přilijeme olej a přihodíme omyté kuřecí paličky. Osolíme, opepříme. Za občasného promíchání smažíme, dokud nám nebude kůže hnědnout.
K osmaženým paličkám přidáme protlak, cukr, worchesterovou omáčku, sojovou omáčku, rum a zalijeme vodou.
Lehce promícháme a přivedeme k varu.
Během vaření opatrně vyměňujeme paličky v omáčce za ty horní, co nejsou potopené.
Po chvilce nám začne vznikat vynikající omáčka.
Omáčku vyvaříme na menší objem a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme, dosladíme.
Podáváme tak, že dáme na talíř paličky, přelijeme omáčkou a posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
oslava, k pivu, párty
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...