Pracuji...
close

Kuřecí paličky na rumu a třtinovém cukru

Taková rychlovka, ale na druhou stranu krásně vypadající a výborně chutnající specialitka :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 5 lžíce cukr třtinový
min 1 špetka sůl
500 mililitr voda
8 lžíce olej olivový
100 mililitr rum
na posypání
1 hrst bazalka
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme si pánev, přilijeme olej a přihodíme omyté kuřecí paličky. Osolíme, opepříme. Za občasného promíchání smažíme, dokud nám nebude kůže hnědnout.
K osmaženým paličkám přidáme protlak, cukr, worchesterovou omáčku, sojovou omáčku, rum a zalijeme vodou.
Lehce promícháme a přivedeme k varu.
Během vaření opatrně vyměňujeme paličky v omáčce za ty horní, co nejsou potopené.
Po chvilce nám začne vznikat vynikající omáčka.
Omáčku vyvaříme na menší objem a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme, dosladíme.
Podáváme tak, že dáme na talíř paličky, přelijeme omáčkou a posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
oslava, k pivu, párty
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...