Pracuji...
close

Kuřecí paličky na rumu a třtinovém cukru

Taková rychlovka, ale na druhou stranu krásně vypadající a výborně chutnající specialitka :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 5 lžíce cukr třtinový
min 1 špetka sůl
500 mililitr voda
8 lžíce olej olivový
100 mililitr rum
na posypání
1 hrst bazalka
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme si pánev, přilijeme olej a přihodíme omyté kuřecí paličky. Osolíme, opepříme. Za občasného promíchání smažíme, dokud nám nebude kůže hnědnout.
K osmaženým paličkám přidáme protlak, cukr, worchesterovou omáčku, sojovou omáčku, rum a zalijeme vodou.
Lehce promícháme a přivedeme k varu.
Během vaření opatrně vyměňujeme paličky v omáčce za ty horní, co nejsou potopené.
Po chvilce nám začne vznikat vynikající omáčka.
Omáčku vyvaříme na menší objem a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme, dosladíme.
Podáváme tak, že dáme na talíř paličky, přelijeme omáčkou a posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
oslava, k pivu, párty
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.