Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz search

Kuřecí paličky na rumu a třtinovém cukru | Recept

Taková rychlovka, ale na druhou stranu krásně vypadající a výborně chutnající specialitka :-)
Autor receptu
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 5 lžíce cukr třtinový
min 1 špetka sůl
500 mililitr voda
8 lžíce olej olivový
100 mililitr rum
na posypání
1 hrst bazalka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Příležitost: oslava, k pivu, párty
Původ: Česko
Postup
1
Rozpálíme si pánev, přilijeme olej a přihodíme omyté kuřecí paličky. Osolíme, opepříme. Za občasného promíchání smažíme, dokud nám nebude kůže hnědnout.
2
K osmaženým paličkám přidáme protlak, cukr, worchesterovou omáčku, sojovou omáčku, rum a zalijeme vodou.
3
Lehce promícháme a přivedeme k varu.
4
Během vaření opatrně vyměňujeme paličky v omáčce za ty horní, co nejsou potopené.
5
Po chvilce nám začne vznikat vynikající omáčka.
6
Omáčku vyvaříme na menší objem a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme, dosladíme.
7
Podáváme tak, že dáme na talíř paličky, přelijeme omáčkou a posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.