Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Kuřecí paličky na rumu a třtinovém cukru

Popis receptu
Taková rychlovka, ale na druhou stranu krásně vypadající a výborně chutnající specialitka :-)
Příprava
5
minut
Vaření
30
minut
  • Způsob přípravy: smažení, vaření,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Potřebné vybavení: pánev wok, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
cukr třtinový min 5 lžíce
kuřecí stehno spodní 2 kg
olej olivový 8 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
rajský protlak 3 lžíce
rum 100 ml
sojová omáčka 4 lžíce
sůl min 1 špetka
voda 500 ml
worchestrová omáčka 4 lžíce
na posypání
bazalka 1 hrst
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Rozpálíme si pánev, přilijeme olej a přihodíme omyté kuřecí paličky. Osolíme, opepříme. Za občasného promíchání smažíme, dokud nám nebude kůže hnědnout.
2. krok
K osmaženým paličkám přidáme protlak, cukr, worchesterovou omáčku, sojovou omáčku, rum a zalijeme vodou.
3. krok
Lehce promícháme a přivedeme k varu.
4. krok
Během vaření opatrně vyměňujeme paličky v omáčce za ty horní, co nejsou potopené.
5. krok
Po chvilce nám začne vznikat vynikající omáčka.
6. krok
Omáčku vyvaříme na menší objem a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme, dosladíme.
7. krok
Podáváme tak, že dáme na talíř paličky, přelijeme omáčkou a posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.