X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept / Kuřecí paličky na rumu a třtinovém cukru
Načítám...
Popis receptu
Taková rychlovka, ale na druhou stranu krásně vypadající a výborně chutnající specialitka :-)
Příprava 5 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Drůbeží maso, Omáčky / S alkoholem
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: pánev wok, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský
Příležitost: oslava, k pivu, párty
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
na posypání
bazalka 1 hrst
obecně
cukr třtinový min 5 lžíce
kuřecí stehno spodní 2 kg
olej olivový 8 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
rajský protlak 3 lžíce
rum 100 ml
sojová omáčka 4 lžíce
sůl min 1 špetka
voda 500 ml
worchestrová omáčka 4 lžíce
Postup
1.
Rozpálíme si pánev, přilijeme olej a přihodíme omyté kuřecí paličky. Osolíme, opepříme. Za občasného promíchání smažíme, dokud nám nebude kůže hnědnout.
2.
K osmaženým paličkám přidáme protlak, cukr, worchesterovou omáčku, sojovou omáčku, rum a zalijeme vodou.
3.
Lehce promícháme a přivedeme k varu.
4.
Během vaření opatrně vyměňujeme paličky v omáčce za ty horní, co nejsou potopené.
5.
Po chvilce nám začne vznikat vynikající omáčka.
6.
Omáčku vyvaříme na menší objem a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme, dosladíme.
7.
Podáváme tak, že dáme na talíř paličky, přelijeme omáčkou a posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
618 bodů
Facebook