Načítání...
close

Domácí bramborové krokety

Celkem nenáročný recept, který zvládne opravdu každý. Příště zkusím s jinými bylinkami a možná i s parmazánem. Dal bych tam i muškátový oříšek.
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Ingredience
obecně
500 gram brambory
min 1 špetka sůl
30 gram máslo
30 gram strouhanka
1 hrst pažitka
2 kus vejce
na smažení
na obalení
min 1 hrnek strouhanka
Sdílejte recept
Postup
Brambory uvaříme ve šlupce v osolené vodě doměkka, necháme vychladnout a oloupeme.
Mezitím si oddělíme bílky od žloutků.
Pažitku si nakrájíme nadrobno.
V míse smícháme oloupané brambory, máslo, žloutky, strouhanku, pažitku, sůl a pepř.
Těsto důkladně propracujeme, nejlépe rukama.
Z těsta vytvoříme kuličky. Velikost nechám na Vás. Já mám rád větší a je s tím méně práce :-) Každou kuličku obalíme ve vejci a pak ve strouhance. Na obalení jsem použil 2 bílky, které mi zbyly.
Povedlo se mi udělat 15 kroket.
Krokety smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Jelikož nemám fritézu, tak jsem na smažení použil menší hrnec.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení, šťouchání
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko