Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Domácí bramborové krokety

Popis receptu
Celkem nenáročný recept, který zvládne opravdu každý. Příště zkusím s jinými bylinkami a možná i s parmazánem. Dal bych tam i muškátový oříšek.
Příprava
30
minut
Vaření
30
minut
  • Způsob přípravy: vaření, smažení, šťouchání,
  • Typ chodu: příloha,
  • Potřebné vybavení: hrnec, hrnec malý, nůž kuchyňský, prkénko (plastové), miska na kompot, mísa,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
brambory 500 g
máslo 30 g
pažitka 1 hrst
pepř černý drcený min 1 špetka
strouhanka 30 g
sůl min 1 špetka
vejce 2 ks
na smažení
olej slunečnicový min 1 hrnek
na obalení
strouhanka min 1 hrnek
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Brambory uvaříme ve šlupce v osolené vodě doměkka, necháme vychladnout a oloupeme.
2. krok
Mezitím si oddělíme bílky od žloutků.
3. krok
Pažitku si nakrájíme nadrobno.
4. krok
V míse smícháme oloupané brambory, máslo, žloutky, strouhanku, pažitku, sůl a pepř.
5. krok
Těsto důkladně propracujeme, nejlépe rukama.
6. krok
Z těsta vytvoříme kuličky. Velikost nechám na Vás. Já mám rád větší a je s tím méně práce :-) Každou kuličku obalíme ve vejci a pak ve strouhance. Na obalení jsem použil 2 bílky, které mi zbyly.
7. krok
Povedlo se mi udělat 15 kroket.
8. krok
Krokety smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Jelikož nemám fritézu, tak jsem na smažení použil menší hrnec.