Pracuji...
close

Salátová srdíčka s balkánským sýrem

Někdy je potřeba si od masa odpočinout. Jako přílohu doporučuji tmavé pečivo. Hlavně ne knedlík :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 minuta
Ingredience
zálivka
2 lžíce ocet
2 lžíce olej olivový
2 lžíce cukr moučka
min 1 špetka sůl
2 lžíce voda
Sdílejte recept
Postup
Zeleninu si důkladně očistíme. Ředkvičky zbavíme ocásku, překrojíme napůl a nakrájíme na půlměsíčky. Rajčata si nakrájíme na osminky. Ze salátu odkrojíme spodní košťál, rozebereme jednotlivé listy a nakrájíme na proužky.
Zeleninu dáme do mísy a rukama lehce promícháme.
Do hrnku dáme všechny ingredience a promícháme.
Balkánský sýr si nakrájíme na malé kostičky.
Salát podáváme tak, že si trošku zeleniny odebereme na talíř a zalijeme trochou zálivky, kterou před nalitím zase zamícháme. Zeleninu se zálivkou lehce rukama promícháme.
Na ochucenou zeleninu dáme trošku sýra a jsme hotový.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
krájení, míchání
Typ chodu:
salát, příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...