X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept
Načítám...
Salátová srdíčka s balkánským sýrem
Někdy je potřeba si od masa odpočinout. Jako přílohu doporučuji tmavé pečivo. Hlavně ne knedlík :-)
Příprava 15 minut
Vaření 1 minuta
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Saláty / Zeleninové, Ze zahrádky / Zelenina
Kuchyně: vegetariánská kuchyně
Druh přípravy: krájení, míchání
Typ chodu: salát, příloha
Vybavení kuchyně: mísa velká, nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), hrnek
Původ: Česko
Ingredience
Postup
Zeleninu si důkladně očistíme. Ředkvičky zbavíme ocásku, překrojíme napůl a nakrájíme na půlměsíčky. Rajčata si nakrájíme na osminky. Ze salátu odkrojíme spodní košťál, rozebereme jednotlivé listy a nakrájíme na proužky.
Zeleninu dáme do mísy a rukama lehce promícháme.
Do hrnku dáme všechny ingredience a promícháme.
Balkánský sýr si nakrájíme na malé kostičky.
Salát podáváme tak, že si trošku zeleniny odebereme na talíř a zalijeme trochou zálivky, kterou před nalitím zase zamícháme. Zeleninu se zálivkou lehce rukama promícháme.
Na ochucenou zeleninu dáme trošku sýra a jsme hotový.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
647 bodů
Facebook