Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Salátová srdíčka s balkánským sýrem

Popis receptu
Někdy je potřeba si od masa odpočinout. Jako přílohu doporučuji tmavé pečivo. Hlavně ne knedlík :-)
Příprava
15
minut
Vaření
1
minuta
  • Způsob přípravy: krájení, míchání,
  • Typ chodu: salát, příloha,
  • Potřebné vybavení: mísa velká, nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), hrnek,
  • Kuchyně: vegetariánská kuchyně,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
rajčata cherry 15 ks
ředkvička 15 ks
salát římský (Little Gem) 3 ks
sýr balkánský 200 g
zálivka
cukr moučka 2 lžíce
ocet 2 lžíce
olej olivový 2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
voda 2 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Zeleninu si důkladně očistíme. Ředkvičky zbavíme ocásku, překrojíme napůl a nakrájíme na půlměsíčky. Rajčata si nakrájíme na osminky. Ze salátu odkrojíme spodní košťál, rozebereme jednotlivé listy a nakrájíme na proužky.
2. krok
Zeleninu dáme do mísy a rukama lehce promícháme.
3. krok
Do hrnku dáme všechny ingredience a promícháme.
4. krok
Balkánský sýr si nakrájíme na malé kostičky.
5. krok
Salát podáváme tak, že si trošku zeleniny odebereme na talíř a zalijeme trochou zálivky, kterou před nalitím zase zamícháme. Zeleninu se zálivkou lehce rukama promícháme.
6. krok
Na ochucenou zeleninu dáme trošku sýra a jsme hotový.