Pracuji...
close

Pohanka s kuřecím masem a medvědím česnekem

Barevně i chuťově pestré jídlo. Kdo nechce maso, tak si ho tam dávat nemusí. I bez něj to bude výborné.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Postup
Nakrájíme si špek na kostičky.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, přihodíme nakrájený špek a necháme lehce povolit.
Ke špeku přihodíme maso, opepříme, osolíme a za občasného míchání smažíme.
Mezitím si nakrájíme mrkev a cibuli na drobno.
Maso smažíme do lehce-hněda.
Osmažené maso i se špekem přendáme do menší mísy.
Nemytou pánev vraťte na plotnu a rovnou do ní přidejte olivový olej a máslo.
Do pánve přidáme mrkev a cibuli. Smažíme za občasného míchání.
Mezitím si nakrájíme rajčata na čtvrtinky.
Mrkev s cibulí smažíme do lehce-hněda.
K osmahlé zelenině přihodíme rajčata a přidáme hořčici. Za stálého míchání smažíme 1 minutu.
Přilijeme vývar.
A přisypeme pohanku. Pod poklicí vaříme na mírném plameni, dokud nám pohanka nezměkne.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Pokud by Vám pohanka vypila všechnu tekutinu a byla pořád tvrdší, tak přilijte trošku vody nebo vývaru. Ale nemělo by se to stát.
Do pánve přidejte kukuřici (i s troškou vody z konzervy), česnek a maso. Zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...