Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 26.04.2019 a svátek má Oto

Pohanka s kuřecím masem a medvědím česnekem

Barevně i chuťově pestré jídlo. Kdo nechce maso, tak si ho tam dávat nemusí. I bez něj to bude výborné.
Příprava
15
minut
Vaření
30
minut
A jde se na to
1. krok
Nakrájíme si špek na kostičky.
2. krok
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
3. krok
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, přihodíme nakrájený špek a necháme lehce povolit.
4. krok
Ke špeku přihodíme maso, opepříme, osolíme a za občasného míchání smažíme.
5. krok
Mezitím si nakrájíme mrkev a cibuli na drobno.
6. krok
Maso smažíme do lehce-hněda.
7. krok
Osmažené maso i se špekem přendáme do menší mísy.
8. krok
Nemytou pánev vraťte na plotnu a rovnou do ní přidejte olivový olej a máslo.
9. krok
Do pánve přidáme mrkev a cibuli. Smažíme za občasného míchání.
10. krok
Mezitím si nakrájíme rajčata na čtvrtinky.
11. krok
Mrkev s cibulí smažíme do lehce-hněda.
12. krok
K osmahlé zelenině přihodíme rajčata a přidáme hořčici. Za stálého míchání smažíme 1 minutu.
13. krok
Přilijeme vývar.
14. krok
A přisypeme pohanku. Pod poklicí vaříme na mírném plameni, dokud nám pohanka nezměkne.
15. krok
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
16. krok
Pokud by Vám pohanka vypila všechnu tekutinu a byla pořád tvrdší, tak přilijte trošku vody nebo vývaru. Ale nemělo by se to stát.
17. krok
Do pánve přidejte kukuřici (i s troškou vody z konzervy), česnek a maso. Zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Statistika
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • příloha
  • večeře
Potřebné vybavení
  • prkénko (dřevěné)
  • nůž kuchyňský
  • pánev wok
  • mísa malá
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku