X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Pohanka s kuřecím masem a medvědím česnekem
Popis receptu
Barevně i chuťově pestré jídlo. Kdo nechce maso, tak si ho tam dávat nemusí. I bez něj to bude výborné.
Příprava 15 minut
Vaření 30 minut
Ingredience
Postup
1. Nakrájíme si špek na kostičky.
2. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
3. Rozpálíme si pánev na větší teplotu, přihodíme nakrájený špek a necháme lehce povolit.
4. Ke špeku přihodíme maso, opepříme, osolíme a za občasného míchání smažíme.
5. Mezitím si nakrájíme mrkev a cibuli na drobno.
6. Maso smažíme do lehce-hněda.
7. Osmažené maso i se špekem přendáme do menší mísy.
8. Nemytou pánev vraťte na plotnu a rovnou do ní přidejte olivový olej a máslo.
9. Do pánve přidáme mrkev a cibuli. Smažíme za občasného míchání.
10. Mezitím si nakrájíme rajčata na čtvrtinky.
11. Mrkev s cibulí smažíme do lehce-hněda.
12. K osmahlé zelenině přihodíme rajčata a přidáme hořčici. Za stálého míchání smažíme 1 minutu.
13. Přilijeme vývar.
14. A přisypeme pohanku. Pod poklicí vaříme na mírném plameni, dokud nám pohanka nezměkne.
15. Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
16. Pokud by Vám pohanka vypila všechnu tekutinu a byla pořád tvrdší, tak přilijte trošku vody nebo vývaru. Ale nemělo by se to stát.
17. Do pánve přidejte kukuřici (i s troškou vody z konzervy), česnek a maso. Zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook