Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Pohanka s kuřecím masem a medvědím česnekem
Barevně i chuťově pestré jídlo. Kdo nechce maso, tak si ho tam dávat nemusí. I bez něj to bude výborné.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
5 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
hrnek
pohanka
1/2
hrnek
kukuřice (sladkoslaný nálev)
1
litr
vývar kuřecí
50
gram
česnek medvědí
3
lžíce
hořčice plnotučná
2
kus
kuřecí stehenní řízek
50
gram
špek
1
hrst
rajčata cherry
2
kus
mrkev
1
kus
cibule
5
lžíce
olej olivový
2
lžíce
máslo
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nakrájíme si špek na kostičky.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, přihodíme nakrájený špek a necháme lehce povolit.
Ke špeku přihodíme maso, opepříme, osolíme a za občasného míchání smažíme.
Mezitím si nakrájíme mrkev a cibuli na drobno.
Maso smažíme do lehce-hněda.
Osmažené maso i se špekem přendáme do menší mísy.
Nemytou pánev vraťte na plotnu a rovnou do ní přidejte olivový olej a máslo.
Do pánve přidáme mrkev a cibuli. Smažíme za občasného míchání.
Mezitím si nakrájíme rajčata na čtvrtinky.
Mrkev s cibulí smažíme do lehce-hněda.
K osmahlé zelenině přihodíme rajčata a přidáme hořčici. Za stálého míchání smažíme 1 minutu.
Přilijeme vývar.
A přisypeme pohanku. Pod poklicí vaříme na mírném plameni, dokud nám pohanka nezměkne.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Pokud by Vám pohanka vypila všechnu tekutinu a byla pořád tvrdší, tak přilijte trošku vody nebo vývaru. Ale nemělo by se to stát.
Do pánve přidejte kukuřici (i s troškou vody z konzervy), česnek a maso. Zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Přílohy
/
Ostatní přílohy
,
Maso
/
Drůbeží maso
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha, večeře
Vybavení kuchyně:
prkénko (dřevěné)
,
nůž kuchyňský
,
pánev wok
,
mísa malá
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
close