Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Kuskus s fazolkami a karamelizovanou mrkví
Lehký na chuť, jednoduchý na přípravu a rychlý na čas. Pokud kuřecí vývar nahradíte zeleninovým, tak je to i vegetariánské jídlo.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
5 let
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
hrnek
kuskus
7
kus
mrkev
1
litr
vývar kuřecí
1
lžíce
kurkuma
2
lžíce
cukr třtinový
300
gram
zelené fazolky
5
lžíce
olej olivový
2
lžíce
máslo
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Nakrájíme si mrkev na menší kousky a přihodíme do pánve. Přisypeme cukr a přilejeme 100 ml vývaru.
Zamícháme, pánev přiklopíme poklicí a dusíme, dokud nám mrkev trošku nezměkne.
Mezitím si uvaříme kuskus ve vývaru. Takže přivedeme k varu v menším hrnci vývar a přisypeme kuskus. Za občasného míchání vaříme pod poklicí.
Pokud by se Vám zdálo, ze Vám dochází v hrnci tekutina a kuskus je pořád tvrdý, tak dolijte vodu nebo vývar.
K lehce změklé mrkvi přisypeme nakrájené fazolky a dusíme pod poklicí, dokud nám fazolky nezměknou.
Do pánve přisypeme kurkumu a zamícháme.
Za občasného míchání smažíme, dokud se nám zelenina nezačne lehce přichytávat.
Do směsi na pánvi přidáme uvařený kuskus a důkladně promícháme. Dosolíme, opepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Luštěniny
/
Kuskus
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha, hlavní chod
Vybavení kuchyně:
hrnec
,
pánev wok
,
prkénko (dřevěné)
,
nůž kuchyňský
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close