Pracuji...
close

Kuskus s fazolkami a karamelizovanou mrkví

Lehký na chuť, jednoduchý na přípravu a rychlý na čas. Pokud kuřecí vývar nahradíte zeleninovým, tak je to i vegetariánské jídlo.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 hrnek kuskus
7 kus mrkev
1 lžíce kurkuma
5 lžíce olej olivový
2 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Nakrájíme si mrkev na menší kousky a přihodíme do pánve. Přisypeme cukr a přilejeme 100 ml vývaru.
Zamícháme, pánev přiklopíme poklicí a dusíme, dokud nám mrkev trošku nezměkne.
Mezitím si uvaříme kuskus ve vývaru. Takže přivedeme k varu v menším hrnci vývar a přisypeme kuskus. Za občasného míchání vaříme pod poklicí.
Pokud by se Vám zdálo, ze Vám dochází v hrnci tekutina a kuskus je pořád tvrdý, tak dolijte vodu nebo vývar.
K lehce změklé mrkvi přisypeme nakrájené fazolky a dusíme pod poklicí, dokud nám fazolky nezměknou.
Do pánve přisypeme kurkumu a zamícháme.
Za občasného míchání smažíme, dokud se nám zelenina nezačne lehce přichytávat.
Do směsi na pánvi přidáme uvařený kuskus a důkladně promícháme. Dosolíme, opepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha, hlavní chod
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...