Pracuji...
close

Rustikální šťouchané brambory

Šťouchané brambory znáte jenom jako přílohu. Co si je ale uvařit jako hlavní chod?
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
1 kus pórek
200 mililitr smetana 33%
5 stroužek česnek
4 kus cibule
min 1 špetka sůl
podle chuti
50 gram parmazán
Sdílejte recept
Postup
Oškrabeme si brambory a nakrájíme na menší kousky.
Brambory dáme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Vaříme, dokud nebudou měkké, ale ne moc měkké.
Začneme si připravovat na pánvi směs a stihneme to, než se nám uvaří brambory. Nakrájíme si uzené na kostičky.
Rozpálíme si pánev, přihodíme uzené a za občasného míchání necháme pár minut smažit.
Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kousky.
Cibuli přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce chytat barvu.
Mezitím si nakrájíme pórek na menší válečky.
A nakrájíme si česnek na menší kousky.
Česnek s pórkem přihodíme do pánve, promícháme a pod pokličkou dusíme, dokud nám pórek nezměkne. Občas promícháme. Pokud by se Vám zdálo, že se Vám směs připaluje, tak přilijte kapku vody. Ale stát by se to nemělo.
Z hrnce, kde se nám již uvařily brambory, si odlijeme 200 ml vody z brambor. Zbytek scedíme.
Nakrájíme si petrželovou nať na menší kousky.
Petrželovou nať přihodíme do hrnce ke scezeným bramborům a pomocí šťouchadla lehce rozmačkáme.
Přilijeme vodu z brambor a lehce promícháme. Píšu lehce, aby jste z toho neudělali kaši :-)
Přilijeme smetanu a lehce promícháme.
Nakonec přidáme směs z pánve, promícháme, dosolíme, dopepříme a můžeme se jít radovat.
Kdo má rád parmazán, tak si ho ještě nastrouhá do teplých šťouchaných brambor a zamíchá.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, šťouchání
Typ chodu:
hlavní chod
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...