V hrnci rozpálíme olej na střední teplotu a přihodíme k němu mrkev s cibulí. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme papriku na menší kousky.
K osmahlé zelenině přihodíme papriku a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Po pěti minutách přidáme do hrnce rajčata, hořčici, worchesterovou omáčku a prolisovaný česnek. Zamícháme.
Přisypeme pepř a kmín, zamícháme a pod poklicí za občasného míchání vaříme, dokud nám nezměkne mrkev.
Mezitím si nakrájíme nahrubo petrželovou nať.
Když máme mrkev měkkou, tak do hrnce přidáme petrželovou nať, vypneme plotnu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nechám na Vás, jestli chcete pomazánku jemnou a nebo hrubou. Mixujte dle uvážení :-)