Pracuji...
close

Tatarák pro vegetariány

Klasický tatarák z hovězího zbožňuju, ale někdy je potřeba si od masa odpočinout.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli a mrkev na menší kousky.
V hrnci rozpálíme olej na střední teplotu a přihodíme k němu mrkev s cibulí. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme papriku na menší kousky.
K osmahlé zelenině přihodíme papriku a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Po pěti minutách přidáme do hrnce rajčata, hořčici, worchesterovou omáčku a prolisovaný česnek. Zamícháme.
Přisypeme pepř a kmín, zamícháme a pod poklicí za občasného míchání vaříme, dokud nám nezměkne mrkev.
Mezitím si nakrájíme nahrubo petrželovou nať.
Když máme mrkev měkkou, tak do hrnce přidáme petrželovou nať, vypneme plotnu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nechám na Vás, jestli chcete pomazánku jemnou a nebo hrubou. Mixujte dle uvážení :-)
Dáme do mísy a necháme v lednici vychladnout.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
oslava, raut
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...