Načítání...
close

Tatarák pro vegetariány

Klasický tatarák z hovězího zbožňuju, ale někdy je potřeba si od masa odpočinout.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli a mrkev na menší kousky.
V hrnci rozpálíme olej na střední teplotu a přihodíme k němu mrkev s cibulí. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme papriku na menší kousky.
K osmahlé zelenině přihodíme papriku a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Po pěti minutách přidáme do hrnce rajčata, hořčici, worchesterovou omáčku a prolisovaný česnek. Zamícháme.
Přisypeme pepř a kmín, zamícháme a pod poklicí za občasného míchání vaříme, dokud nám nezměkne mrkev.
Mezitím si nakrájíme nahrubo petrželovou nať.
Když máme mrkev měkkou, tak do hrnce přidáme petrželovou nať, vypneme plotnu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nechám na Vás, jestli chcete pomazánku jemnou a nebo hrubou. Mixujte dle uvážení :-)
Dáme do mísy a necháme v lednici vychladnout.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
oslava, raut
Původ:
Česko