Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Tatarák pro vegetariány

Klasický tatarák z hovězího zbožňuju, ale někdy je potřeba si od masa odpočinout.
Příprava
10
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
obecně
na smažení
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nakrájíme si cibuli a mrkev na menší kousky.
2. krok
V hrnci rozpálíme olej na střední teplotu a přihodíme k němu mrkev s cibulí. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
3. krok
Mezitím si nakrájíme papriku na menší kousky.
4. krok
K osmahlé zelenině přihodíme papriku a za občasného míchání smažíme 5 minut.
5. krok
Po pěti minutách přidáme do hrnce rajčata, hořčici, worchesterovou omáčku a prolisovaný česnek. Zamícháme.
6. krok
Přisypeme pepř a kmín, zamícháme a pod poklicí za občasného míchání vaříme, dokud nám nezměkne mrkev.
7. krok
Mezitím si nakrájíme nahrubo petrželovou nať.
8. krok
Když máme mrkev měkkou, tak do hrnce přidáme petrželovou nať, vypneme plotnu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nechám na Vás, jestli chcete pomazánku jemnou a nebo hrubou. Mixujte dle uvážení :-)
9. krok
Dáme do mísy a necháme v lednici vychladnout.
Načítám...
Kuchyně
  • vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
  • mixování
Typ chodu
  • svačina
Příležitost
Potřebné vybavení
  • hrnec
  • tyčový mixér
  • mlýnek na pepř
  • nůž kuchyňský
  • prkénko (dřevěné)
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku