Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Tarhoňa s houbami a kořenovou zeleninou

Popis receptu
Tohle je můj první recept s tarhoňou :-) Nikdy jsem o tomto druhu těstovin neslyšel a proto jsem to hned musel vyzkoušet. Věřím, že si tarhoňu oblíbí Vaše nejmenší ratolesti. Maminky s dětmi určitě podobný recept ocení, jelikož je to rychlé a chutné.
Příprava
10
minut
Vaření
30
minut
  • Způsob přípravy: smažení, strouhání, vaření,
  • Typ chodu: příloha,
  • Potřebné vybavení: nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), struhadlo hrubé, škrabka na brambory, pánev wok,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
celer 100 g
česnek 3 stroužek
houby sušené 1 hrst
kmín drcený 1 lžíce
mrkev 100 g
pepř černý drcený min 1 špetka
petržel 50 g
petrželová nať 1 hrst
sůl min 1 špetka
těstoviny tarhoňa 500 g
vývar kuřecí 1 l
na smažení
máslo 5 lžíce
na dochucení
citron 1/2 ks
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Celer, petržel a mrkev zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
2. krok
Rozpálíme si pánev na vyšší teplotu, přihodíme máslo a k němu nastrouhanou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce karamelizovat.
3. krok
Mezitím si oloupeme česnek, nožem ho zmáčkneme a nakrájíme nadrobno.
4. krok
K lehce zkaramelizované zelenině přidáme česnek, pepř a kmín. Stáhneme teplotu a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
5. krok
Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
6. krok
Přidáme tarhoňu a houby. Zamícháme a pod pokličkou za mírné teploty a za občasného promíchání vaříme, dokud se nám tarhoňa neuvaří. Během vaření kontrolujte a pokud Vám těstoviny vypijí všechnu tekutinu, tak dolijte trochu vývaru nebo vody a vařte dále.
7. krok
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať nadrobno.
8. krok
Když máme již těstoviny uvařené, přidáme petrželovou nať, promícháme a vypneme plotnu.
9. krok
Dochutíme citronovou šťávou a solí.