X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Tarhoňa s houbami a kořenovou zeleninou
Popis receptu
Tohle je můj první recept s tarhoňou :-) Nikdy jsem o tomto druhu těstovin neslyšel a proto jsem to hned musel vyzkoušet. Věřím, že si tarhoňu oblíbí Vaše nejmenší ratolesti. Maminky s dětmi určitě podobný recept ocení, jelikož je to rychlé a chutné.
Příprava 10 minut
Vaření 30 minut
Ingredience
Ingredience
na dochucení
citron 1/2 ks
na smažení
máslo 5 lžíce
obecně
celer 100 g
česnek 3 stroužek
houby sušené 1 hrst
kmín drcený 1 lžíce
mrkev 100 g
pepř černý drcený min 1 špetka
petržel 50 g
petrželová nať 1 hrst
sůl min 1 špetka
těstoviny tarhoňa 500 g
vývar kuřecí 1 l
Postup
1. Celer, petržel a mrkev zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
2. Rozpálíme si pánev na vyšší teplotu, přihodíme máslo a k němu nastrouhanou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce karamelizovat.
3. Mezitím si oloupeme česnek, nožem ho zmáčkneme a nakrájíme nadrobno.
4. K lehce zkaramelizované zelenině přidáme česnek, pepř a kmín. Stáhneme teplotu a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
5. Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
6. Přidáme tarhoňu a houby. Zamícháme a pod pokličkou za mírné teploty a za občasného promíchání vaříme, dokud se nám tarhoňa neuvaří. Během vaření kontrolujte a pokud Vám těstoviny vypijí všechnu tekutinu, tak dolijte trochu vývaru nebo vody a vařte dále.
7. Mezitím si nakrájíme petrželovou nať nadrobno.
8. Když máme již těstoviny uvařené, přidáme petrželovou nať, promícháme a vypneme plotnu.
9. Dochutíme citronovou šťávou a solí.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook