Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Tarhoňa s houbami a kořenovou zeleninou

Tohle je můj první recept s tarhoňou :-) Nikdy jsem o tomto druhu těstovin neslyšel a proto jsem to hned musel vyzkoušet. Věřím, že si tarhoňu oblíbí Vaše nejmenší ratolesti. Maminky s dětmi určitě podobný recept ocení, jelikož je to rychlé a chutné.
Příprava
10
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
obecně
na smažení
na dochucení
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Celer, petržel a mrkev zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
2. krok
Rozpálíme si pánev na vyšší teplotu, přihodíme máslo a k němu nastrouhanou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce karamelizovat.
3. krok
Mezitím si oloupeme česnek, nožem ho zmáčkneme a nakrájíme nadrobno.
4. krok
K lehce zkaramelizované zelenině přidáme česnek, pepř a kmín. Stáhneme teplotu a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
5. krok
Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
6. krok
Přidáme tarhoňu a houby. Zamícháme a pod pokličkou za mírné teploty a za občasného promíchání vaříme, dokud se nám tarhoňa neuvaří. Během vaření kontrolujte a pokud Vám těstoviny vypijí všechnu tekutinu, tak dolijte trochu vývaru nebo vody a vařte dále.
7. krok
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať nadrobno.
8. krok
Když máme již těstoviny uvařené, přidáme petrželovou nať, promícháme a vypneme plotnu.
9. krok
Dochutíme citronovou šťávou a solí.
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • strouhání
  • vaření
Typ chodu
  • příloha
Potřebné vybavení
  • nůž kuchyňský
  • prkénko (dřevěné)
  • struhadlo hrubé
  • škrabka na brambory
  • pánev wok
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku