Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 17.02.2019 a svátek má Miloslava

Špenátová polévka s parmazánem

„ Poctivá polévka plná špenátové chuti. Jestli použijete čerstvý špenát, tak je důležité ho moc dlouho tepelně nezpracovávat, jinak Vám ztratí chuť a barvu. Jako přílohu doporučuji pečené krutóny ze světlého pečiva. “
Příprava
10
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
obecně
na smažení
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nakrájíme si cibuli, brambor a pórek (bílou část) nadrobno.
2. krok
V hrnci si rozpálíme máslo a přihodíme nakrájený pórek, cibuli a brambor. Za občasného míchání necháme zesklovatět. Nesmí nám nic hnědnout.
3. krok
Zesklovatělou zeleninu zalijeme vývarem.
4. krok
Přidáme pepř dle chuti a muškátový oříšek. Přiklopíme poklicí a vaříme, dokud nám brambory nezměknou.
5. krok
Mezitím si oloupeme česnek a lehce ho nožem zmáčkneme. Tím se nám uvolní jeho krásné aroma.
6. krok
Když máme brambory měkké, tak do hrnce přihodíme česnek a namačkáme špenát. Pod poklicí necháme pár minut zadusit.
7. krok
Po pár minutách sundáme poklici a špenát za občasného promíchání povaříme, aby zmenšil svůj objem. Trvá to tak 2 minuty.
8. krok
Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujeme. Jelikož mám rád hrubší konzistenci, dlouho jsem nemixoval. Délku mixování nechám na Vás.
9. krok
Přivedeme k varu a přilijeme smetanu.
10. krok
Hned ke smetaně nastrouháme parmazán.
11. krok
Necháme přejít minutu varem, dosolíme, dopepříme a máme hotovo.
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
  • mixování
Typ chodu
  • polévka
Potřebné vybavení
  • hrnec
  • prkénko (dřevěné)
  • nůž kuchyňský
  • struhadlo jemné
  • škrabka na brambory
  • tyčový mixér
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku