Pracuji...
close

Katův šleh

Za smaženým sýrem je tento pokrm další českou klasikou, která nám dělá společnost již mnoho let. Věřím ale, že už se z kdysi ošklivých kečupových omáček stává trošku kvalitnější jídlo. Jako příloha je dobrá rýže a nebo klidně i špagety.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
podle chuti
na smažení
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
Maso si nakrájíme na nudličky.
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, jelikož maso musíme zatáhnout. Vhodíme maso do pánve, lehce osolíme, opepříme a za občasného míchání osmažíme. Trvá tak 5 minut.
Mezitím si nakrájíme cibuli nahrubo.
Snížíme teplotu na střední. Cibuli přihodíme k osmaženému masu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím zbavíme papriky jader a nakrájíme na proužky.
Cibule se nám s masem krásně začíná zabarvovat.
K osmahlé masově směsi přihodíme nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme, dokud nám paprika nezměkne. Bude to chvilku trvat.
Mezitím si nakrájíme česnek najemno a okurka na tenká kolečka.
Paprika během smažení zmenší svůj objem.
Do pánve dáme česnek, okurky, protlak a zakápneme worchestrovou omáčkou. Za stálého míchání smažíme 3 minuty.
Zaprášíme moukou a důkladně zamícháme.
Přilijeme vývar a důkladně promícháme.
Vaříme pod pokličkou 15 minut a bez pokličky 5 minut. Občas promícháme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
hlavní chod, oběd
Příležitost:
oslava, raut, svatební hostina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...