Pracuji...
close

Katův šleh

Za smaženým sýrem je tento pokrm další českou klasikou, která nám dělá společnost již mnoho let. Věřím ale, že už se z kdysi ošklivých kečupových omáček stává trošku kvalitnější jídlo. Jako příloha je dobrá rýže a nebo klidně i špagety.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
podle chuti
na smažení
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
Maso si nakrájíme na nudličky.
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, jelikož maso musíme zatáhnout. Vhodíme maso do pánve, lehce osolíme, opepříme a za občasného míchání osmažíme. Trvá tak 5 minut.
Mezitím si nakrájíme cibuli nahrubo.
Snížíme teplotu na střední. Cibuli přihodíme k osmaženému masu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím zbavíme papriky jader a nakrájíme na proužky.
Cibule se nám s masem krásně začíná zabarvovat.
K osmahlé masově směsi přihodíme nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme, dokud nám paprika nezměkne. Bude to chvilku trvat.
Mezitím si nakrájíme česnek najemno a okurka na tenká kolečka.
Paprika během smažení zmenší svůj objem.
Do pánve dáme česnek, okurky, protlak a zakápneme worchestrovou omáčkou. Za stálého míchání smažíme 3 minuty.
Zaprášíme moukou a důkladně zamícháme.
Přilijeme vývar a důkladně promícháme.
Vaříme pod pokličkou 15 minut a bez pokličky 5 minut. Občas promícháme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
hlavní chod, oběd
Příležitost:
oslava, raut, svatební hostina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.