Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Katův šleh | Recept

Za smaženým sýrem je tento pokrm další českou klasikou, která nám dělá společnost již mnoho let. Věřím ale, že už se z kdysi ošklivých kečupových omáček stává trošku kvalitnější jídlo. Jako příloha je dobrá rýže a nebo klidně i špagety.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
podle chuti
paprika mletá pálivá 1 lžíce
na smažení
olej slunečnicový 5 lžíce
na zahuštění
mouka hladká pšeničná 2 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: hlavní chod, oběd
Příležitost: oslava, raut, svatební hostina
Původ: Česko
Postup
Krok 1
Maso si nakrájíme na nudličky.
Krok 2
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, jelikož maso musíme zatáhnout. Vhodíme maso do pánve, lehce osolíme, opepříme a za občasného míchání osmažíme. Trvá tak 5 minut.
Krok 3
Mezitím si nakrájíme cibuli nahrubo.
Krok 4
Snížíme teplotu na střední. Cibuli přihodíme k osmaženému masu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Krok 5
Mezitím zbavíme papriky jader a nakrájíme na proužky.
Krok 6
Cibule se nám s masem krásně začíná zabarvovat.
Krok 7
K osmahlé masově směsi přihodíme nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme, dokud nám paprika nezměkne. Bude to chvilku trvat.
Krok 8
Mezitím si nakrájíme česnek najemno a okurka na tenká kolečka.
Krok 9
Paprika během smažení zmenší svůj objem.
Krok 10
Do pánve dáme česnek, okurky, protlak a zakápneme worchestrovou omáčkou. Za stálého míchání smažíme 3 minuty.
Krok 11
Zaprášíme moukou a důkladně zamícháme.
Krok 12
Přilijeme vývar a důkladně promícháme.
Krok 13
Vaříme pod pokličkou 15 minut a bez pokličky 5 minut. Občas promícháme.
Sdílejte recept