X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Katův šleh

Načítám...
Za smaženým sýrem je tento pokrm další českou klasikou, která nám dělá společnost již mnoho let. Věřím ale, že už se z kdysi ošklivých kečupových omáček stává trošku kvalitnější jídlo. Jako příloha je dobrá rýže a nebo klidně i špagety.
Příprava 15 minut
Vaření 50 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso, Omáčky / Masové omáčky
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: hlavní chod, oběd
Vybavení kuchyně: pánev wok, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský
Příležitost: oslava, raut, svatební hostina
Původ: Česko

Ingredience

Postup

Maso si nakrájíme na nudličky.
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, jelikož maso musíme zatáhnout. Vhodíme maso do pánve, lehce osolíme, opepříme a za občasného míchání osmažíme. Trvá tak 5 minut.
Mezitím si nakrájíme cibuli nahrubo.
Snížíme teplotu na střední. Cibuli přihodíme k osmaženému masu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím zbavíme papriky jader a nakrájíme na proužky.
Cibule se nám s masem krásně začíná zabarvovat.
K osmahlé masově směsi přihodíme nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme, dokud nám paprika nezměkne. Bude to chvilku trvat.
Mezitím si nakrájíme česnek najemno a okurka na tenká kolečka.
Paprika během smažení zmenší svůj objem.
Do pánve dáme česnek, okurky, protlak a zakápneme worchestrovou omáčkou. Za stálého míchání smažíme 3 minuty.
Zaprášíme moukou a důkladně zamícháme.
Přilijeme vývar a důkladně promícháme.
Vaříme pod pokličkou 15 minut a bez pokličky 5 minut. Občas promícháme.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter