Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 17.02.2019 a svátek má Miloslava

Katův šleh

„ Za smaženým sýrem je tento pokrm další českou klasikou, která nám dělá společnost již mnoho let. Věřím ale, že už se z kdysi ošklivých kečupových omáček stává trošku kvalitnější jídlo. Jako příloha je dobrá rýže a nebo klidně i špagety. “
Příprava
15
minut
Vaření
50
minut
Ingredience
obecně
podle chuti
na smažení
na zahuštění
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Maso si nakrájíme na nudličky.
2. krok
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, jelikož maso musíme zatáhnout. Vhodíme maso do pánve, lehce osolíme, opepříme a za občasného míchání osmažíme. Trvá tak 5 minut.
3. krok
Mezitím si nakrájíme cibuli nahrubo.
4. krok
Snížíme teplotu na střední. Cibuli přihodíme k osmaženému masu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
5. krok
Mezitím zbavíme papriky jader a nakrájíme na proužky.
6. krok
Cibule se nám s masem krásně začíná zabarvovat.
7. krok
K osmahlé masově směsi přihodíme nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme, dokud nám paprika nezměkne. Bude to chvilku trvat.
8. krok
Mezitím si nakrájíme česnek najemno a okurka na tenká kolečka.
9. krok
Paprika během smažení zmenší svůj objem.
10. krok
Do pánve dáme česnek, okurky, protlak a zakápneme worchestrovou omáčkou. Za stálého míchání smažíme 3 minuty.
11. krok
Zaprášíme moukou a důkladně zamícháme.
12. krok
Přilijeme vývar a důkladně promícháme.
13. krok
Vaříme pod pokličkou 15 minut a bez pokličky 5 minut. Občas promícháme.
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • hlavní chod
  • oběd
Příležitost
Potřebné vybavení
  • pánev wok
  • prkénko (dřevěné)
  • nůž kuchyňský
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku