X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept
Načítám...
Katův šleh
Za smaženým sýrem je tento pokrm další českou klasikou, která nám dělá společnost již mnoho let. Věřím ale, že už se z kdysi ošklivých kečupových omáček stává trošku kvalitnější jídlo. Jako příloha je dobrá rýže a nebo klidně i špagety.
Příprava 15 minut
Vaření 50 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso, Omáčky / Masové omáčky
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: hlavní chod, oběd
Vybavení kuchyně: pánev wok, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský
Příležitost: oslava, raut, svatební hostina
Původ: Česko
Ingredience
Postup
Maso si nakrájíme na nudličky.
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, jelikož maso musíme zatáhnout. Vhodíme maso do pánve, lehce osolíme, opepříme a za občasného míchání osmažíme. Trvá tak 5 minut.
Mezitím si nakrájíme cibuli nahrubo.
Snížíme teplotu na střední. Cibuli přihodíme k osmaženému masu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím zbavíme papriky jader a nakrájíme na proužky.
Cibule se nám s masem krásně začíná zabarvovat.
K osmahlé masově směsi přihodíme nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme, dokud nám paprika nezměkne. Bude to chvilku trvat.
Mezitím si nakrájíme česnek najemno a okurka na tenká kolečka.
Paprika během smažení zmenší svůj objem.
Do pánve dáme česnek, okurky, protlak a zakápneme worchestrovou omáčkou. Za stálého míchání smažíme 3 minuty.
Zaprášíme moukou a důkladně zamícháme.
Přilijeme vývar a důkladně promícháme.
Vaříme pod pokličkou 15 minut a bez pokličky 5 minut. Občas promícháme.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
647 bodů
Facebook