Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Domácí špecle s uzeným a sýrem s modrou plísní
Špecle si vždycky spojuji s uzeným a se zelím. Proč si to trošku nevylepšit :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
5 let
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
špecle
3
kus
cibule
3
stroužek
česnek
200
mililitr
smetana 33%
150
gram
sýr s modrou plísní
200
gram
vepřová krkovička uzená
1
hrst
celerová nať
na smažení
5
lžíce
vepřové sádlo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Rozpálíme pánev a dáme na ní rozehřát sádlo.
Nakrájíme si cibuli na polohrubo.
Hodíme cibuli na sádlo, zamícháme a smažíme dozlatova.
Mezitím si nakrájíme uzené na kostičky.
Uzené přihodíme hned k cibuli, i když cibule není ještě hnědá. Zamícháme a smažíme dále, dokud není cibule dozlatova.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
Česnek přihodíme ke zhnědlé cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do osmahlé směsi přilijeme smetanu. Přivedeme k varu.
Do smetany přidáme po kouskách gorgonzolu.
Za stálého míchání sýr rozvaříme. Sýr nám omáčku zahustí.
Do omáčky vhodíme nakrájenou celerovou nať. Já měl bohužel jenom mraženou, ale ze zahrádky :-) Zamícháme.
Do pánve přidáme uvařené špecle a důkladně promícháme. Vypneme plotnu a jdeme se radovat.
Osolte dle chuti. Jelikož je uzené a sýr slaný, tak jsem ani nesolil.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
S omáčkou
,
Přílohy
/
Těstoviny
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Vybavení kuchyně:
pánev wok
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close