Načítání...
close

Domácí špecle s uzeným a sýrem s modrou plísní

Špecle si vždycky spojuji s uzeným a se zelím. Proč si to trošku nevylepšit :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme pánev a dáme na ní rozehřát sádlo.
Nakrájíme si cibuli na polohrubo.
Hodíme cibuli na sádlo, zamícháme a smažíme dozlatova.
Mezitím si nakrájíme uzené na kostičky.
Uzené přihodíme hned k cibuli, i když cibule není ještě hnědá. Zamícháme a smažíme dále, dokud není cibule dozlatova.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
Česnek přihodíme ke zhnědlé cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do osmahlé směsi přilijeme smetanu. Přivedeme k varu.
Do smetany přidáme po kouskách gorgonzolu.
Za stálého míchání sýr rozvaříme. Sýr nám omáčku zahustí.
Do omáčky vhodíme nakrájenou celerovou nať. Já měl bohužel jenom mraženou, ale ze zahrádky :-) Zamícháme.
Do pánve přidáme uvařené špecle a důkladně promícháme. Vypneme plotnu a jdeme se radovat.
Osolte dle chuti. Jelikož je uzené a sýr slaný, tak jsem ani nesolil.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko