Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Domácí špecle s uzeným a sýrem s modrou plísní
Špecle si vždycky spojuji s uzeným a se zelím. Proč si to trošku nevylepšit :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
4 roky
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
špecle
3
kus
cibule
3
stroužek
česnek
200
mililitr
smetana 33%
150
gram
sýr s modrou plísní
200
gram
vepřová krkovička uzená
1
hrst
celerová nať
na smažení
5
lžíce
vepřové sádlo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Rozpálíme pánev a dáme na ní rozehřát sádlo.
Nakrájíme si cibuli na polohrubo.
Hodíme cibuli na sádlo, zamícháme a smažíme dozlatova.
Mezitím si nakrájíme uzené na kostičky.
Uzené přihodíme hned k cibuli, i když cibule není ještě hnědá. Zamícháme a smažíme dále, dokud není cibule dozlatova.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
Česnek přihodíme ke zhnědlé cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do osmahlé směsi přilijeme smetanu. Přivedeme k varu.
Do smetany přidáme po kouskách gorgonzolu.
Za stálého míchání sýr rozvaříme. Sýr nám omáčku zahustí.
Do omáčky vhodíme nakrájenou celerovou nať. Já měl bohužel jenom mraženou, ale ze zahrádky :-) Zamícháme.
Do pánve přidáme uvařené špecle a důkladně promícháme. Vypneme plotnu a jdeme se radovat.
Osolte dle chuti. Jelikož je uzené a sýr slaný, tak jsem ani nesolil.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
S omáčkou
,
Přílohy
/
Těstoviny
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Vybavení kuchyně:
pánev wok
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Domácí sádlové rohlíky
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Zázvorový čaj
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Kuřecí kousky se zeleninou z jednoho hrnce
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Hrníčková mramorová bábovka
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
Kuřecí řízky s máslem
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Hovězí na slanině
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Domácí brumíci
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Kynuté rohlíčky se zelím a slaninou
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
close