Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Domácí špecle s uzeným a sýrem s modrou plísní
Špecle si vždycky spojuji s uzeným a se zelím. Proč si to trošku nevylepšit :-)
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
3 roky
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500 gram
špecle
3 kus
cibule
3 stroužek
česnek
200 mililitr
smetana 33%
150 gram
sýr s modrou plísní
200 gram
vepřová krkovička uzená
1 hrst
celerová nať
na smažení
5 lžíce
vepřové sádlo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Rozpálíme pánev a dáme na ní rozehřát sádlo.
Nakrájíme si cibuli na polohrubo.
Hodíme cibuli na sádlo, zamícháme a smažíme dozlatova.
Mezitím si nakrájíme uzené na kostičky.
Uzené přihodíme hned k cibuli, i když cibule není ještě hnědá. Zamícháme a smažíme dále, dokud není cibule dozlatova.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
Česnek přihodíme ke zhnědlé cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do osmahlé směsi přilijeme smetanu. Přivedeme k varu.
Do smetany přidáme po kouskách gorgonzolu.
Za stálého míchání sýr rozvaříme. Sýr nám omáčku zahustí.
Do omáčky vhodíme nakrájenou celerovou nať. Já měl bohužel jenom mraženou, ale ze zahrádky :-) Zamícháme.
Do pánve přidáme uvařené špecle a důkladně promícháme. Vypneme plotnu a jdeme se radovat.
Osolte dle chuti. Jelikož je uzené a sýr slaný, tak jsem ani nesolil.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
S omáčkou
,
Přílohy
/
Těstoviny
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Vybavení kuchyně:
pánev wok
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
Původ:
Česko
close