Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Domácí špecle s uzeným a sýrem s modrou plísní

Popis receptu
Špecle si vždycky spojuji s uzeným a se zelím. Proč si to trošku nevylepšit :-)
Příprava
10
minut
Vaření
20
minut
  • Způsob přípravy: smažení, vaření,
  • Typ chodu: večeře, oběd,
  • Potřebné vybavení: pánev wok, nůž kuchyňský, prkénko (plastové),
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
celerová nať 1 hrst
česnek 3 stroužek
cibule 3 ks
smetana 33% 200 ml
špecle 500 g
sýr s modrou plísní 150 g
vepřová krkovička uzená 200 g
na smažení
vepřové sádlo 5 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Rozpálíme pánev a dáme na ní rozehřát sádlo.
2. krok
Nakrájíme si cibuli na polohrubo.
3. krok
Hodíme cibuli na sádlo, zamícháme a smažíme dozlatova.
4. krok
Mezitím si nakrájíme uzené na kostičky.
5. krok
Uzené přihodíme hned k cibuli, i když cibule není ještě hnědá. Zamícháme a smažíme dále, dokud není cibule dozlatova.
6. krok
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
7. krok
Česnek přihodíme ke zhnědlé cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
8. krok
Do osmahlé směsi přilijeme smetanu. Přivedeme k varu.
9. krok
Do smetany přidáme po kouskách gorgonzolu.
10. krok
Za stálého míchání sýr rozvaříme. Sýr nám omáčku zahustí.
11. krok
Do omáčky vhodíme nakrájenou celerovou nať. Já měl bohužel jenom mraženou, ale ze zahrádky :-) Zamícháme.
12. krok
Do pánve přidáme uvařené špecle a důkladně promícháme. Vypneme plotnu a jdeme se radovat.
13. krok
Osolte dle chuti. Jelikož je uzené a sýr slaný, tak jsem ani nesolil.