Pracuji...
close

Horký džus se slivovicí

I když je zima s nadnulovými teplotami, tak je potřeba se neustále vnitřně zahřívat :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus ananas
2 kus hrušky
1 kus citron
50 gram zázvor
1/2 svitek skořice celá
min 100 mililitr slivovice
min 1 lžíce cukr třtinový
2 litr voda
Sdílejte recept
Postup
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ananas zbavíme slupky, vyřízneme tvrdý střed a nakrájíme na menší kousky. Zázvor zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky.
Nakrájené ovoce dáme do hrnce, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme alespoň hodinu.
Uvařené ovoce důkladně rozmixujeme mixérem.
Přidáme do hrnce hřebíček a skořici a vaříme dalších 20 minut.
Nakonec vše propasírujeme, přidáme slivovici dle chuti, dosladíme a můžeme se jít zahřívat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, mixování
Typ chodu:
nápoj
Příležitost:
vánoce, silvestr
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...