Pracuji...
close

Horký džus se slivovicí

I když je zima s nadnulovými teplotami, tak je potřeba se neustále vnitřně zahřívat :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus ananas
2 kus hrušky
1 kus citron
50 gram zázvor
1/2 svitek skořice celá
min 100 mililitr slivovice
min 1 lžíce cukr třtinový
2 litr voda
Sdílejte recept
Postup
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ananas zbavíme slupky, vyřízneme tvrdý střed a nakrájíme na menší kousky. Zázvor zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky.
Nakrájené ovoce dáme do hrnce, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme alespoň hodinu.
Uvařené ovoce důkladně rozmixujeme mixérem.
Přidáme do hrnce hřebíček a skořici a vaříme dalších 20 minut.
Nakonec vše propasírujeme, přidáme slivovici dle chuti, dosladíme a můžeme se jít zahřívat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, mixování
Typ chodu:
nápoj
Příležitost:
vánoce, silvestr
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...