Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Horký džus se slivovicí | Recept

I když je zima s nadnulovými teplotami, tak je potřeba se neustále vnitřně zahřívat :-)
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
ananas 1/2 kus
hrušky 2 kus
pomeranč 6 kus
citron 1 kus
zázvor 50 gram
hřebíček 3 kus
skořice celá 1/2 svitek
slivovice min 100 mililitr
cukr třtinový min 1 lžíce
voda 2 litr
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, mixování
Typ chodu: nápoj
Příležitost: vánoce, silvestr
Původ: Česko
Postup
Krok 1
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ananas zbavíme slupky, vyřízneme tvrdý střed a nakrájíme na menší kousky. Zázvor zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2
Nakrájené ovoce dáme do hrnce, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme alespoň hodinu.
Krok 3
Uvařené ovoce důkladně rozmixujeme mixérem.
Krok 4
Přidáme do hrnce hřebíček a skořici a vaříme dalších 20 minut.
Krok 5
Nakonec vše propasírujeme, přidáme slivovici dle chuti, dosladíme a můžeme se jít zahřívat :-)
Sdílejte recept