Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 18.01.2019 a svátek má Vladislav, Vladislava
VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2019

Horký džus se slivovicí

„ I když je zima s nadnulovými teplotami, tak je potřeba se neustále vnitřně zahřívat :-) “
Příprava
10
minut
Vaření
80
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ananas zbavíme slupky, vyřízneme tvrdý střed a nakrájíme na menší kousky. Zázvor zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky.
2. krok
Nakrájené ovoce dáme do hrnce, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme alespoň hodinu.
3. krok
Uvařené ovoce důkladně rozmixujeme mixérem.
4. krok
Přidáme do hrnce hřebíček a skořici a vaříme dalších 20 minut.
5. krok
Nakonec vše propasírujeme, přidáme slivovici dle chuti, dosladíme a můžeme se jít zahřívat :-)
Načítám...
Způsob přípravy
  • vaření
  • mixování
Typ chodu
  • nápoj
Příležitost
  • vánoce
Potřebné vybavení
  • nůž kuchyňský
  • prkénko (plastové)
  • hrnec velký
  • cedník
  • tyčový mixér
  • struhadlo jemné
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku