Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Horký džus se slivovicí

Popis receptu
I když je zima s nadnulovými teplotami, tak je potřeba se neustále vnitřně zahřívat :-)
Příprava
10
minut
Vaření
80
minut
  • Způsob přípravy: vaření, mixování,
  • Typ chodu: nápoj,
  • Potřebné vybavení: nůž kuchyňský, prkénko (plastové), hrnec velký, cedník, tyčový mixér, struhadlo jemné,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
ananas 1/2 ks
citron 1 ks
cukr třtinový min 1 lžíce
hřebíček 3 ks
hrušky 2 ks
pomeranč 6 ks
skořice celá 1/2 svitek
slivovice min 100 ml
voda 2 l
zázvor 50 g
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ananas zbavíme slupky, vyřízneme tvrdý střed a nakrájíme na menší kousky. Zázvor zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky.
2. krok
Nakrájené ovoce dáme do hrnce, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme alespoň hodinu.
3. krok
Uvařené ovoce důkladně rozmixujeme mixérem.
4. krok
Přidáme do hrnce hřebíček a skořici a vaříme dalších 20 minut.
5. krok
Nakonec vše propasírujeme, přidáme slivovici dle chuti, dosladíme a můžeme se jít zahřívat :-)