Pracuji...
close

Horký džus se slivovicí

I když je zima s nadnulovými teplotami, tak je potřeba se neustále vnitřně zahřívat :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus ananas
2 kus hrušky
1 kus citron
50 gram zázvor
1/2 svitek skořice celá
min 100 mililitr slivovice
min 1 lžíce cukr třtinový
2 litr voda
Sdílejte recept
Postup
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ananas zbavíme slupky, vyřízneme tvrdý střed a nakrájíme na menší kousky. Zázvor zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky.
Nakrájené ovoce dáme do hrnce, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme alespoň hodinu.
Uvařené ovoce důkladně rozmixujeme mixérem.
Přidáme do hrnce hřebíček a skořici a vaříme dalších 20 minut.
Nakonec vše propasírujeme, přidáme slivovici dle chuti, dosladíme a můžeme se jít zahřívat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, mixování
Typ chodu:
nápoj
Příležitost:
vánoce, silvestr
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...