Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 18.01.2019 a svátek má Vladislav, Vladislava
VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2019

Domácí špecle

„ Když má člověk čas a chuť, tak je vždycky dobré si udělat nejenom špecle domácí. Chuťově se to nikdy nedá srovnat s kupovanými šizungy :-) “
Příprava
30
minut
Vaření
15
minut
Ingredience
těsto
na vaření
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Do menší misky nasypeme mouku, rozklepneme vejce, nalijeme mléko a přisypeme sůl.
2. krok
Vymícháme hladké těsto. Konzistence by měla být hustší, než těsto na palačinky. Těsto by mělo být tahací. Těsto necháme 15 minut odpočinout.
3. krok
Kdo nemá síto na halušky, tak použije jako já, nůž a prkénko. Dále si připravíme pěnovačku (to je ta placatá naběračka s dírama :-) )
4. krok
Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Hladina vody by měla být minimálně do půlky hrnce. Dobře osolte. Vedle hrnce si připravíme větší mísu se studenou vodou, do které budeme házet hotové špecle.
5. krok
Kdo tedy nemá struhadlo/síto na halušky, tak si vezme prkénko, nanese na něj trošku těsta a pomocí nože lehce uhladí.
6. krok
Pomocí nože odsekáváme kousky těsta do vroucí vody.
7. krok
Špecle jsou uvařené zhruba po dvou minutách, kdy nám vyplavou na povrch. Pomocí pěnovačky přendáme hotové špecle do mísy se studenou vodou.
8. krok
Po minutě přendáme špecle z vody do zapékací mísy (nebo kam chcete).
9. krok
Pokračujeme ve vaření zbylých špeclí. Najednou jsem to nestihl udělat z důvodu focení receptu :-)
Načítám...
Způsob přípravy
  • vaření
  • hnětení
Typ chodu
  • příloha
Potřebné vybavení
  • mísa malá
  • pěnovačka
  • nůž kuchyňský
  • prkénko (plastové)
  • střední zapékací oválná mísa
  • mísa
  • hrnec velký
  • struhadlo na halušky
Původ receptu
  • Německo
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku