Načítání...
close

Cizrna s hořčicí a kapustičkami

Svěží teplý salát, kde spojení hořčice a cizrny je naprosto dokonalé. Použil jsem již měkkou cizrnu v konzervě, ale stejného výsledku samozřejmě dosáhnete i s předem namočenou syrovou cizrnou.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Ingredience
obecně
800 gram cizrna
100 gram celer
4 kus mrkev
2 kus cibule
4 stroužek česnek
50 gram špek
1/2 kus citron
200 mililitr voda
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si mrkev, špek a celer na menší kousky.
V pánvi si rozpálíme olej a přidáme špek, mrkev a celer. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kousky.
Cibuli přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme, dokud nám nezačne mrkev lehce hnědnout. Cibuli přihazujeme déle, jelikož karamelizuje dříve.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
Česnek přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme 2 minuty.
Do pánve přidáme hořčici, pepř a římský kmín.
Do pánve nalijeme vodu.
Pod poklicí přivedeme k varu a vaříme, dokud nám mrkev nezměkne.
Mezitím si nakrájíme kapustičky na čtvrtinky.
Kapustičky přihodíme do pánve, kde máme již změklou mrkev. Zamícháme a pod poklicí chvilku dusíme, než nám kapustičky nezměknou.
Mezitím si nakrájíme petržel na drobno.
Do pánve přihodíme kukuřici bez nálevu, cizrnu bez nálevu a petržel. Promícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Dle chuti přidáme šťávu z citronu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko