X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Cizrna s hořčicí a kapustičkami
Načítám...
Popis receptu
Svěží teplý salát, kde spojení hořčice a cizrny je naprosto dokonalé. Použil jsem již měkkou cizrnu v konzervě, ale stejného výsledku samozřejmě dosáhnete i s předem namočenou syrovou cizrnou.
Příprava 10 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Cizrna
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: večeře, oběd
Vybavení kuchyně: prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, pánev wok
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
na smažení
olej olivový 5 lžíce
obecně
celer 100 g
česnek 4 stroužek
cibule 2 ks
citron 1/2 ks
cizrna 800 g
hořčice plnotučná 2 lžíce
kukuřice (sladkoslaný nálev) 1 konzerva
mrkev 4 ks
pepř černý drcený min 1 špetka
petrželová nať 1 hrst
římský kmín 1 lžička
růžičková kapusta 250 g
špek 50 g
sůl min 1 špetka
voda 200 ml
Postup
1.
Nakrájíme si mrkev, špek a celer na menší kousky.
2.
V pánvi si rozpálíme olej a přidáme špek, mrkev a celer. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
3.
Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kousky.
4.
Cibuli přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme, dokud nám nezačne mrkev lehce hnědnout. Cibuli přihazujeme déle, jelikož karamelizuje dříve.
5.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
6.
Česnek přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme 2 minuty.
7.
Do pánve přidáme hořčici, pepř a římský kmín.
8.
Do pánve nalijeme vodu.
9.
Pod poklicí přivedeme k varu a vaříme, dokud nám mrkev nezměkne.
10.
Mezitím si nakrájíme kapustičky na čtvrtinky.
11.
Kapustičky přihodíme do pánve, kde máme již změklou mrkev. Zamícháme a pod poklicí chvilku dusíme, než nám kapustičky nezměknou.
12.
Mezitím si nakrájíme petržel na drobno.
13.
Do pánve přihodíme kukuřici bez nálevu, cizrnu bez nálevu a petržel. Promícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
14.
Dle chuti přidáme šťávu z citronu.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
612 bodů
Facebook