X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Cizrna s hořčicí a kapustičkami

Načítám...
Svěží teplý salát, kde spojení hořčice a cizrny je naprosto dokonalé. Použil jsem již měkkou cizrnu v konzervě, ale stejného výsledku samozřejmě dosáhnete i s předem namočenou syrovou cizrnou.
Příprava 10 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Cizrna
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: večeře, oběd
Vybavení kuchyně: prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, pánev wok
Původ: Česko

Ingredience

Postup

Nakrájíme si mrkev, špek a celer na menší kousky.
V pánvi si rozpálíme olej a přidáme špek, mrkev a celer. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kousky.
Cibuli přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme, dokud nám nezačne mrkev lehce hnědnout. Cibuli přihazujeme déle, jelikož karamelizuje dříve.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
Česnek přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme 2 minuty.
Do pánve přidáme hořčici, pepř a římský kmín.
Do pánve nalijeme vodu.
Pod poklicí přivedeme k varu a vaříme, dokud nám mrkev nezměkne.
Mezitím si nakrájíme kapustičky na čtvrtinky.
Kapustičky přihodíme do pánve, kde máme již změklou mrkev. Zamícháme a pod poklicí chvilku dusíme, než nám kapustičky nezměknou.
Mezitím si nakrájíme petržel na drobno.
Do pánve přihodíme kukuřici bez nálevu, cizrnu bez nálevu a petržel. Promícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Dle chuti přidáme šťávu z citronu.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter