Pracuji...
close

Kuřecí prsa s broskví a sýrem

Ještě před dvaceti lety byl tento recept nedílnou součástí snad každé restaurace. Občas se i teď najde tento pokrm v nějakém jídelníčku. Pokusím se Vám ukázat trošku modernější pojetí tohoto kultovního receptu.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
na posypání
100 gram sýr gouda
omáčka
1/2 hrnek smetana 33%
1 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
50 gram parmazán
masová směs
1 lžička kari
min 1 špetka sůl
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Jedno prso rozkrájejte max na 4 kousky. Maso dáme do mísy a přidáme koření (sůl, pepř, kari) a olej.
Rukou maso důkladně promícháme.
Rozpálíme si větší pánev a zprudka na ní osmahneme maso z obou stran. Maso musí být z obou stran lehce do hněda.
Osmažené maso dáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhanou goudou.
Dáme péct do trouby na 180 stupňů zhruba na 10 minut.
Během zapékání masa si připravíme omáčku. Do pánve po masu nalijeme sladkou šťávu z broskvového kompotu. Nalijeme zhruba půlku konzervy.
Tekutinu svaříme na polovinu.
Do svařené šťávy vmícháme smetanu a přivedeme k varu.
Přidáme sojovou omáčku, trošku pepře, zamícháme a vaříme dále.
Vezmeme si 4 broskve z kompotu a nakrájíme na kostičky.
Do omáčky přidáme nakrájené broskve a nastrouháme parmazán. Vaříme, dokud se nám parmazán nerozpustí. Parmazán nám omáčku zahustí. Otázka, jestli můžete místo parmazánu přidat goudu nebo eidam, odpověď je NIKDY. Omáčku vypneme a vmícháme trošku másla.
Podáváme zapečené maso přelité omáčkou a přílohu nejlépe bramborovou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...