Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Čekankový salát se sýrem s modrou plísní
Chuťově velmi sladěný salát, po kterém se budete cítit příjemně zasyceni.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
5 let
Doba přípravy:
2 hodiny
Doba vaření:
10 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
4
kus
čekanka
1
hrst
ořech vlašský
1/2
lžička
sůl
1
lžička
cukr krystal
200
gram
sýr s modrou plísní
1/2
hrnek
sůl
dresink
2
lžíce
hořčice plnotučná
2
lžíce
med
1/2
kus
citron
min 1
špetka
sůl
8
lžíce
olej olivový
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Do menši plastové misky si nasypeme asi půl hrnku soli.
Do soli položíme umyté čekanky pukama dolu. Sůl nám vytáhne z čekanky šťávu a čekanka pak nebude tak hořká. V soli necháme alespoň hodinu.
Mezitím si připravíme vlašské ořechy. Do rozpálené pánvičky dáme lžíci cukru, půl lžičky soli a ořechy.
Ořechy za občasného míchání smažíme, dokud nám nezkaramelizuje cukr.
Do menší misky dáme ingredience na dresink.
Dresink důkladně zamícháme vidličkou. (nejlépe před podáváním)
Čekanku omyjeme od soli a rozdělíme na jednotlivé listy. Dáme do mísy a zakapeme troškou dresinku. Rukama lehce promícháme.
Sýr nakrájíme na kostky.
Čekankové listy dáme na talíř, posypeme pár ořechy a kousky sýra. Zalijeme troškou dresinku.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Saláty
/
Zeleninové
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
večeře
Vybavení kuchyně:
mísa
,
pánev
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (dřevěné)
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
close