Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 17.12.2018 a svátek má Daniel

Kuřecí steak s jogurtovým salátem

„Když se řekne kuřecí steak, tak se tím nemyslí nějaký vysušený tenký pláteček masa. Kuřecí steak je z celého prsa, nejlépe i s kůží. Je škoda zabít výbornou chuť nějakou těžkou přílohou, tak jsem si k tomu udělal jenom takovej lehkej salát.“
Způsob přípravy: smažení,
Typ chodu: večeře,
Potřebné vybavení: prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, mísa velká, pánev wok, talíř,
Původ receptu: Česko,
Příprava
10
minut
Vaření
20
minut
Ingredience
obecně
salát
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Začneme si rozpalovat pánev na plotně. Než se nám rozpálí, tak si připravíme maso a zeleninu.
2. krok
Abychom měli steak křehký a dobře propečený, musíme splnit pár věcí. Maso musí mít pokojovou teplotu a musí být osušené. S ledovým nebo zmraženým masem to ani nezkoušejte. Pokud máte maso s kůží, tak jen dobře. Dáme si maso do talíře, důkladně osolíme, opepříme dle chuti a přilijeme dvě lžíce oleje. Důkladně rukou promícháme.
3. krok
Připravíme si větší mísu a nakrájíme do ní zeleninu. Rajčata a ledový salát nakrájíme na malé kousky. Ředkvičky nakrájíme na plátky. Petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Zeleninu lehce promícháme.
4. krok
Jestli už máme hodně rozpálenou pánev, tak do ní dáme maso. Začneme smažit ze strany, kde je kůže. Smažíme dohněda.
5. krok
Smažíme z každé strany cca 7 minut
6. krok
Nezapomene maso trochu osmažit i z boků.
7. krok
Osmažené maso vyndáme na vlažný talíř a necháme na teplém místě odpočinout. Nejlépe dát do lehce vyhřáté trouby (okolo 50 stupňů)
8. krok
Pánev necháme trošku vychladnout. Nalijeme do ní jogurt, citronovou šťávu, olej, cukr, trošku soli a pepře. Důkladně promícháme. Tím se nám do dresinku dostane chuť z kuřete.
9. krok
Do pánve přidáme nakrájenou zeleninu a důkladně promícháme.
10. krok
Maso nakrájíme na plátky a podáváme se salátem.
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku