Pracuji...
close

Kuřecí steak s jogurtovým salátem

Když se řekne kuřecí steak, tak se tím nemyslí nějaký vysušený tenký pláteček masa. Kuřecí steak je z celého prsa, nejlépe i s kůží. Je škoda zabít výbornou chuť nějakou těžkou přílohou, tak jsem si k tomu udělal jenom takovej lehkej salát.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
2 lžíce olej olivový
salát
min 5 kus ředkvička
1/2 kus citron
2 lžíce cukr moučka
min 1 špetka sůl
10 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Začneme si rozpalovat pánev na plotně. Než se nám rozpálí, tak si připravíme maso a zeleninu.
Abychom měli steak křehký a dobře propečený, musíme splnit pár věcí. Maso musí mít pokojovou teplotu a musí být osušené. S ledovým nebo zmraženým masem to ani nezkoušejte. Pokud máte maso s kůží, tak jen dobře. Dáme si maso do talíře, důkladně osolíme, opepříme dle chuti a přilijeme dvě lžíce oleje. Důkladně rukou promícháme.
Připravíme si větší mísu a nakrájíme do ní zeleninu. Rajčata a ledový salát nakrájíme na malé kousky. Ředkvičky nakrájíme na plátky. Petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Zeleninu lehce promícháme.
Jestli už máme hodně rozpálenou pánev, tak do ní dáme maso. Začneme smažit ze strany, kde je kůže. Smažíme dohněda.
Smažíme z každé strany cca 7 minut
Nezapomene maso trochu osmažit i z boků.
Osmažené maso vyndáme na vlažný talíř a necháme na teplém místě odpočinout. Nejlépe dát do lehce vyhřáté trouby (okolo 50 stupňů)
Pánev necháme trošku vychladnout. Nalijeme do ní jogurt, citronovou šťávu, olej, cukr, trošku soli a pepře. Důkladně promícháme. Tím se nám do dresinku dostane chuť z kuřete.
Do pánve přidáme nakrájenou zeleninu a důkladně promícháme.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme se salátem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...