Načítání...
close

Brambory s kapustičkami a smetanou

Další z mých experimentů a tentokrát u mojí babičky. Už mě nebavilo dělat si klasické přílohy a proto jsem si vymyslel něco nového. Mám rád rustikální jídla z čerstvých surovin a toto je jedno z nich.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Ingredience
obecně
2 kus cibule
4 stroužek česnek
1 hrst křen
200 mililitr smetana 33%
min 200 mililitr vývar kuřecí
min 1 špetka sůl
na smažení
3 lžíce máslo
10 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli na menší kousky.
V hrnci si rozpálíme máslo a olej.
Do hrnce dáme cibuli.
Cibuli za občasného míchání smažíme dokud nám nezačne lehce hnědnout.
Během smažení cibule si oškrabeme a nakrájíme brambory na kostičky.
Brambory přihodíme k cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Osmahlé brambory zalijeme trochou vývaru a pod pokličku za občasného míchání dusíme. Podle potřeby vývar přiléváme. Vývaru mějte v hrnci zhruba tak 2 cm ode dna, dokud nepřilejete smetanu. V této části osolíme. Záleží teda, jestli nemáte slaný vývar. Nechám to na Vás.
Mezitím si nakrájíme česnek na drobno a nastrouháme si křen na jemno.
Česnek a křen přidáme k bramborům a dusíme za občasného míchání dále.
Mezitím si očistíme kapustičky a nakrájíme na půlky.
Kapustičky spolu s nastrouhaným muškátovým oříškem přidáme do hrnce. Pokračujeme v dušení.
Ke kapustičkám hned přilijeme smetanu. Stále dusíme, dokud nám brambory a kapustičky nezměknou.
Když už máme brambory a kapustičky měkké, tak si připravíme petrželovou nať. Nakrájíme ji na drobno.
Nať přidáme do hrnce, zamícháme a vypneme plotnu. Dosolíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, strouhání, smažení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko