Pracuji...
close

Brambory s kapustičkami a smetanou

Další z mých experimentů a tentokrát u mojí babičky. Už mě nebavilo dělat si klasické přílohy a proto jsem si vymyslel něco nového. Mám rád rustikální jídla z čerstvých surovin a toto je jedno z nich.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
4 stroužek česnek
1 hrst křen
200 mililitr smetana 33%
min 200 mililitr vývar kuřecí
min 1 špetka sůl
na smažení
3 lžíce máslo
10 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli na menší kousky.
V hrnci si rozpálíme máslo a olej.
Do hrnce dáme cibuli.
Cibuli za občasného míchání smažíme dokud nám nezačne lehce hnědnout.
Během smažení cibule si oškrabeme a nakrájíme brambory na kostičky.
Brambory přihodíme k cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Osmahlé brambory zalijeme trochou vývaru a pod pokličku za občasného míchání dusíme. Podle potřeby vývar přiléváme. Vývaru mějte v hrnci zhruba tak 2 cm ode dna, dokud nepřilejete smetanu. V této části osolíme. Záleží teda, jestli nemáte slaný vývar. Nechám to na Vás.
Mezitím si nakrájíme česnek na drobno a nastrouháme si křen na jemno.
Česnek a křen přidáme k bramborům a dusíme za občasného míchání dále.
Mezitím si očistíme kapustičky a nakrájíme na půlky.
Kapustičky spolu s nastrouhaným muškátovým oříškem přidáme do hrnce. Pokračujeme v dušení.
Ke kapustičkám hned přilijeme smetanu. Stále dusíme, dokud nám brambory a kapustičky nezměknou.
Když už máme brambory a kapustičky měkké, tak si připravíme petrželovou nať. Nakrájíme ji na drobno.
Nať přidáme do hrnce, zamícháme a vypneme plotnu. Dosolíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, strouhání, smažení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...