Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 17.02.2019 a svátek má Miloslava

Brambory s kapustičkami a smetanou

„ Další z mých experimentů a tentokrát u mojí babičky. Už mě nebavilo dělat si klasické přílohy a proto jsem si vymyslel něco nového. Mám rád rustikální jídla z čerstvých surovin a toto je jedno z nich. “
Příprava
20
minut
Vaření
40
minut
Ingredience
obecně
na smažení
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nakrájíme si cibuli na menší kousky.
2. krok
V hrnci si rozpálíme máslo a olej.
3. krok
Do hrnce dáme cibuli.
4. krok
Cibuli za občasného míchání smažíme dokud nám nezačne lehce hnědnout.
5. krok
Během smažení cibule si oškrabeme a nakrájíme brambory na kostičky.
6. krok
Brambory přihodíme k cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
7. krok
Osmahlé brambory zalijeme trochou vývaru a pod pokličku za občasného míchání dusíme. Podle potřeby vývar přiléváme. Vývaru mějte v hrnci zhruba tak 2 cm ode dna, dokud nepřilejete smetanu. V této části osolíme. Záleží teda, jestli nemáte slaný vývar. Nechám to na Vás.
8. krok
Mezitím si nakrájíme česnek na drobno a nastrouháme si křen na jemno.
9. krok
Česnek a křen přidáme k bramborům a dusíme za občasného míchání dále.
10. krok
Mezitím si očistíme kapustičky a nakrájíme na půlky.
11. krok
Kapustičky spolu s nastrouhaným muškátovým oříškem přidáme do hrnce. Pokračujeme v dušení.
12. krok
Ke kapustičkám hned přilijeme smetanu. Stále dusíme, dokud nám brambory a kapustičky nezměknou.
13. krok
Když už máme brambory a kapustičky měkké, tak si připravíme petrželovou nať. Nakrájíme ji na drobno.
14. krok
Nať přidáme do hrnce, zamícháme a vypneme plotnu. Dosolíme.
Načítám...
Způsob přípravy
  • vaření
  • strouhání
  • smažení
Typ chodu
  • příloha
Potřebné vybavení
  • nůž kuchyňský
  • prkénko (dřevěné)
  • struhadlo jemné
  • hrnec
  • mísa
  • škrabka na brambory
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku