Rozpálíme si pánev a na másle v ní pár minut smažíme slaninu.
Žampiony si nakrájíme na plátky.
Žampiony přihodíme do pánve, přidáme kmín a pepř a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Nakrájíme si česnek na plátky a přihodíme do pánve k osmahlým žampionům. Za občasného míchání minutu smažíme.
Do pánve přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Do vývaru nasypeme těstoviny, zamícháme a pod poklicí za občasného míchání vaříme. Vaříme, dokud nám těstoviny nezměknou. Pokud se Vám vyvaří všechna tekutina a těstoviny ještě nebudou vařené, přilijte ještě trochu vývaru a nebo vody.
Mezitím si uvaříme nivovou omáčku. Do menšího hrnce nalijeme smetanu a rozdrobíme do ní nivu. Pomalu přivedeme k varu. Niva se nám pomalu začne rozpouštět.
Když začne omáčka probublávat, přisypeme do ní šalvěj. Zamícháme a omáčku vypneme. Místo šalvěje můžete použít co máte rádi. Například libeček, petrželovou nať, apod.
Hotovou omáčku nalijeme k uvařeným těstovinám.
Těstoviny důkladně promícháme a máme hotovo. Solit si myslím není potřeba, jelikož niva je slaná dost.