Načítání...
close

Těstoviny s nivou a žampiony

Taková rychlovka k večeři.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Ingredience
obecně
250 gram žampiony
3 lžíce máslo
600 mililitr vývar kuřecí
3 stroužek česnek
1 lžička kmín drcený
omáčka
200 gram sýr niva
200 mililitr smetana 33%
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Rozpálíme si pánev a na másle v ní pár minut smažíme slaninu.
Žampiony si nakrájíme na plátky.
Žampiony přihodíme do pánve, přidáme kmín a pepř a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Nakrájíme si česnek na plátky a přihodíme do pánve k osmahlým žampionům. Za občasného míchání minutu smažíme.
Do pánve přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Do vývaru nasypeme těstoviny, zamícháme a pod poklicí za občasného míchání vaříme. Vaříme, dokud nám těstoviny nezměknou. Pokud se Vám vyvaří všechna tekutina a těstoviny ještě nebudou vařené, přilijte ještě trochu vývaru a nebo vody.
Mezitím si uvaříme nivovou omáčku. Do menšího hrnce nalijeme smetanu a rozdrobíme do ní nivu. Pomalu přivedeme k varu. Niva se nám pomalu začne rozpouštět.
Když začne omáčka probublávat, přisypeme do ní šalvěj. Zamícháme a omáčku vypneme. Místo šalvěje můžete použít co máte rádi. Například libeček, petrželovou nať, apod.
Hotovou omáčku nalijeme k uvařeným těstovinám.
Těstoviny důkladně promícháme a máme hotovo. Solit si myslím není potřeba, jelikož niva je slaná dost.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko