Pracuji...
close

Těstoviny s nivou a žampiony

Taková rychlovka k večeři.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
250 gram žampiony
3 lžíce máslo
600 mililitr vývar kuřecí
3 stroužek česnek
1 lžička kmín drcený
omáčka
200 gram sýr niva
200 mililitr smetana 33%
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Rozpálíme si pánev a na másle v ní pár minut smažíme slaninu.
Žampiony si nakrájíme na plátky.
Žampiony přihodíme do pánve, přidáme kmín a pepř a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Nakrájíme si česnek na plátky a přihodíme do pánve k osmahlým žampionům. Za občasného míchání minutu smažíme.
Do pánve přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Do vývaru nasypeme těstoviny, zamícháme a pod poklicí za občasného míchání vaříme. Vaříme, dokud nám těstoviny nezměknou. Pokud se Vám vyvaří všechna tekutina a těstoviny ještě nebudou vařené, přilijte ještě trochu vývaru a nebo vody.
Mezitím si uvaříme nivovou omáčku. Do menšího hrnce nalijeme smetanu a rozdrobíme do ní nivu. Pomalu přivedeme k varu. Niva se nám pomalu začne rozpouštět.
Když začne omáčka probublávat, přisypeme do ní šalvěj. Zamícháme a omáčku vypneme. Místo šalvěje můžete použít co máte rádi. Například libeček, petrželovou nať, apod.
Hotovou omáčku nalijeme k uvařeným těstovinám.
Těstoviny důkladně promícháme a máme hotovo. Solit si myslím není potřeba, jelikož niva je slaná dost.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...