Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Rustikální dušená zelenina se žampiony
Na talíři by mělo být vždy vidět to, co vaříte. Takže zapomeňte na nějaké malé kousky zeleniny. Vegetariáni si nahradí kuřecí vývar zeleninovým.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
6 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
45 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
5
kus
mrkev
1/2
kus
květák
1/2
kus
brokolice
250
gram
žampiony
2-3
kus
cibule
2-3
stroužek
česnek
300
mililitr
vývar kuřecí
1
kus
pórek
1
lžíce
kmín drcený
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
na smažení
5
lžíce
olej olivový
2
lžíce
máslo
na zahuštění
2
lžíce
máslová jíška
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nejdříve si nakrájíme cibuli, oloupanou mrkev a očištěné žampiony na stejně velké kousky.
Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej a máslo.
Do pánve vhodíme mrkev a cibuli a za občasného míchání smažíme, dokud nebude zelenina lehce hnědnout.
Mezitím si jíšku provaříme s vývarem.
Nakrájejte si česnek na plátky.
Česnek přihodíme do vývaru a chvilku povaříme.
K lehce zhnědlé zelenině přidáme žampiony, kmín, pepř a špetku soli. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
K osmahlé zelenině přilijeme zahuštěný česnekový vývar, zamícháme a pod pokličkou dusíme, dokud nebude mrkev měkká.
Mezitím si nakrájíme květák a brokolici na malé kousky. Pórek nakrájíme na silnější plátky.
Do pánve přidáme květák, brokolici a pórek a dusíme za občasného promíchání pod poklicí doměkka. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Přílohy
/
Ostatní přílohy
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
škrabka na brambory
,
pánev wok
,
pánev malá
,
mísa
,
prkénko (dřevěné)
,
nůž kuchyňský
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close