Pracuji...
close

Rustikální dušená zelenina se žampiony

Na talíři by mělo být vždy vidět to, co vaříte. Takže zapomeňte na nějaké malé kousky zeleniny. Vegetariáni si nahradí kuřecí vývar zeleninovým.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
5 kus mrkev
1/2 kus květák
1/2 kus brokolice
250 gram žampiony
2-3 kus cibule
2-3 stroužek česnek
300 mililitr vývar kuřecí
1 kus pórek
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce olej olivový
2 lžíce máslo
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si nakrájíme cibuli, oloupanou mrkev a očištěné žampiony na stejně velké kousky.
Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej a máslo.
Do pánve vhodíme mrkev a cibuli a za občasného míchání smažíme, dokud nebude zelenina lehce hnědnout.
Mezitím si jíšku provaříme s vývarem.
Nakrájejte si česnek na plátky.
Česnek přihodíme do vývaru a chvilku povaříme.
K lehce zhnědlé zelenině přidáme žampiony, kmín, pepř a špetku soli. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
K osmahlé zelenině přilijeme zahuštěný česnekový vývar, zamícháme a pod pokličkou dusíme, dokud nebude mrkev měkká.
Mezitím si nakrájíme květák a brokolici na malé kousky. Pórek nakrájíme na silnější plátky.
Do pánve přidáme květák, brokolici a pórek a dusíme za občasného promíchání pod poklicí doměkka. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...