Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 21.01.2019 a svátek má Běla
VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2019

Rustikální dušená zelenina se žampiony

„ Na talíři by mělo být vždy vidět to, co vaříte. Takže zapomeňte na nějaké malé kousky zeleniny. Vegetariáni si nahradí kuřecí vývar zeleninovým. “
Příprava
15
minut
Vaření
45
minut
Ingredience
obecně
na smažení
na zahuštění
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nejdříve si nakrájíme cibuli, oloupanou mrkev a očištěné žampiony na stejně velké kousky.
2. krok
Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej a máslo.
3. krok
Do pánve vhodíme mrkev a cibuli a za občasného míchání smažíme, dokud nebude zelenina lehce hnědnout.
4. krok
Mezitím si jíšku provaříme s vývarem.
5. krok
Nakrájejte si česnek na plátky.
6. krok
Česnek přihodíme do vývaru a chvilku povaříme.
7. krok
K lehce zhnědlé zelenině přidáme žampiony, kmín, pepř a špetku soli. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
8. krok
K osmahlé zelenině přilijeme zahuštěný česnekový vývar, zamícháme a pod pokličkou dusíme, dokud nebude mrkev měkká.
9. krok
Mezitím si nakrájíme květák a brokolici na malé kousky. Pórek nakrájíme na silnější plátky.
10. krok
Do pánve přidáme květák, brokolici a pórek a dusíme za občasného promíchání pod poklicí doměkka. Dosolíme, dopepříme.
Načítám...
Kuchyně
  • vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy
  • smažení
  • dušení
Typ chodu
  • příloha
Potřebné vybavení
  • škrabka na brambory
  • pánev wok
  • pánev malá
  • mísa
  • prkénko (dřevěné)
  • nůž kuchyňský
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku