Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 15.11.2018 a svátek má Leopold

Rustikální dušená zelenina se žampiony

„Na talíři by mělo být vždy vidět to, co vaříte. Takže zapomeňte na nějaké malé kousky zeleniny. Vegetariáni si nahradí kuřecí vývar zeleninovým.“
Kuchyně: vegetariánská kuchyně,
Způsob přípravy: smažení, dušení,
Typ chodu: příloha,
Potřebné vybavení: škrabka na brambory, pánev wok, pánev malá, mísa, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský,
Původ receptu: Česko,
Příprava
15
minut
Vaření
45
minut
Ingredience
obecně
na smažení
na zahuštění
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nejdříve si nakrájíme cibuli, oloupanou mrkev a očištěné žampiony na stejně velké kousky.
2. krok
Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej a máslo.
3. krok
Do pánve vhodíme mrkev a cibuli a za občasného míchání smažíme, dokud nebude zelenina lehce hnědnout.
4. krok
Mezitím si jíšku provaříme s vývarem.
5. krok
Nakrájejte si česnek na plátky.
6. krok
Česnek přihodíme do vývaru a chvilku povaříme.
7. krok
K lehce zhnědlé zelenině přidáme žampiony, kmín, pepř a špetku soli. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
8. krok
K osmahlé zelenině přilijeme zahuštěný česnekový vývar, zamícháme a pod pokličkou dusíme, dokud nebude mrkev měkká.
9. krok
Mezitím si nakrájíme květák a brokolici na malé kousky. Pórek nakrájíme na silnější plátky.
10. krok
Do pánve přidáme květák, brokolici a pórek a dusíme za občasného promíchání pod poklicí doměkka. Dosolíme, dopepříme.
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku