Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Rustikální dušená zelenina se žampiony

Popis receptu
Na talíři by mělo být vždy vidět to, co vaříte. Takže zapomeňte na nějaké malé kousky zeleniny. Vegetariáni si nahradí kuřecí vývar zeleninovým.
Příprava
15
minut
Vaření
45
minut
  • Způsob přípravy: smažení, dušení,
  • Typ chodu: příloha,
  • Potřebné vybavení: škrabka na brambory, pánev wok, pánev malá, mísa, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský,
  • Kuchyně: vegetariánská kuchyně,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
brokolice 1/2 ks
česnek 2-3 stroužek
cibule 2-3 ks
kmín drcený 1 lžíce
květák 1/2 ks
mrkev 5 ks
pepř černý drcený min 1 špetka
pórek 1 ks
sůl min 1 špetka
vývar kuřecí 300 ml
žampiony 250 g
na smažení
máslo 2 lžíce
olej olivový 5 lžíce
na zahuštění
máslová jíška 2 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nejdříve si nakrájíme cibuli, oloupanou mrkev a očištěné žampiony na stejně velké kousky.
2. krok
Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej a máslo.
3. krok
Do pánve vhodíme mrkev a cibuli a za občasného míchání smažíme, dokud nebude zelenina lehce hnědnout.
4. krok
Mezitím si jíšku provaříme s vývarem.
5. krok
Nakrájejte si česnek na plátky.
6. krok
Česnek přihodíme do vývaru a chvilku povaříme.
7. krok
K lehce zhnědlé zelenině přidáme žampiony, kmín, pepř a špetku soli. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
8. krok
K osmahlé zelenině přilijeme zahuštěný česnekový vývar, zamícháme a pod pokličkou dusíme, dokud nebude mrkev měkká.
9. krok
Mezitím si nakrájíme květák a brokolici na malé kousky. Pórek nakrájíme na silnější plátky.
10. krok
Do pánve přidáme květák, brokolici a pórek a dusíme za občasného promíchání pod poklicí doměkka. Dosolíme, dopepříme.