X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Hruškové čatní

Načítám...
Skvělá odměna za Vaší skvělou úrodu. Neodmyslitelný společník při grilování. Místo hrušek můžete použít jablka, broskve a podobně. Fantazii se meze nekladou.
Příprava 15 minut
Vaření 60 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Zavařeniny / Slané, Ze zahrádky / Ovoce, Omáčky / S alkoholem
Kuchyně: vegetariánská kuchyně
Druh přípravy: smažení, vaření, zavařování
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: tyčový mixér, zavařovací sklenice, prkénko (plastové), hrnec, nůž kuchyňský, škrabka na brambory
Příležitost: grilování, barbecue párty
Původ: Česko

Ingredience

na podlití
víno bílé 100 ml
voda 1 hrnek
na smažení
olej olivový 5 lžíce
obecně
česnek 3 stroužek
chilli paprička 1 ks
cibule 3 ks
cibule červená 1 ks
cukr třtinový 1 lžíce
hrušky 1,5 kg
nové koření mleté 1/2 lžička
pepř černý drcený min 1 špetka
rum 5 lžíce
skořice mletá 1/2 lžička
sůl min 1 špetka

Postup

Dáme si rozehřát hrnec na střední teplotu a začneme s krájením cibule. Obě cibule si nakrájejte na menší kousky.
Cibuli dáme smažit na olivový olej, dokud nám nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
Přidáme česnek k cibuli a zamícháme. Smažíme za občasného míchání 5 minut.
Mezitím si nakrájíme chilli papričku.
Papričku přidáme do hrnce, zamícháme a minutku osmahneme.
Do hrnce nalijeme víno, promícháme a necháme svařit na 1/3 tekutiny.
Do svařené směsi přidáme rum, skořici, nové koření, cukr a špetku soli a pepře.
Pár minut za občasného míchání povaříme.
Začneme s krájením hrušek. Každou hrušku zbavíme slupky a jádra. Nakrájíme na malé kousky a přihodíme do hrnce. Zamícháme a pokračujeme s krájením. Pokud by jste si chtěli hrušky předkrájet, tak pozor, ať Vám zbytečně nezhnědnou.
Až budete mít všechny hrušky v hrnci, tak podlijte vodou a pod pokličkou vařte zhruba hodinku. Během vaření kontrolujte, jestli se Vám směs nepřipéká, ale neměla by.
Rozvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Ještě horké nalijeme do čistých zavařovacích sklenic.
Obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter