Načítání...
close

Hruškové čatní

Skvělá odměna za Vaší skvělou úrodu. Neodmyslitelný společník při grilování. Místo hrušek můžete použít jablka, broskve a podobně. Fantazii se meze nekladou.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Ingredience
obecně
1,5 kilogram hrušky
1/2 lžička skořice mletá
5 lžíce rum
3 kus cibule
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce olej olivový
na podlití
100 mililitr víno bílé
1 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
Dáme si rozehřát hrnec na střední teplotu a začneme s krájením cibule. Obě cibule si nakrájejte na menší kousky.
Cibuli dáme smažit na olivový olej, dokud nám nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
Přidáme česnek k cibuli a zamícháme. Smažíme za občasného míchání 5 minut.
Mezitím si nakrájíme chilli papričku.
Papričku přidáme do hrnce, zamícháme a minutku osmahneme.
Do hrnce nalijeme víno, promícháme a necháme svařit na 1/3 tekutiny.
Do svařené směsi přidáme rum, skořici, nové koření, cukr a špetku soli a pepře.
Pár minut za občasného míchání povaříme.
Začneme s krájením hrušek. Každou hrušku zbavíme slupky a jádra. Nakrájíme na malé kousky a přihodíme do hrnce. Zamícháme a pokračujeme s krájením. Pokud by jste si chtěli hrušky předkrájet, tak pozor, ať Vám zbytečně nezhnědnou.
Až budete mít všechny hrušky v hrnci, tak podlijte vodou a pod pokličkou vařte zhruba hodinku. Během vaření kontrolujte, jestli se Vám směs nepřipéká, ale neměla by.
Rozvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Ještě horké nalijeme do čistých zavařovacích sklenic.
Obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, vaření, zavařování
Typ chodu:
příloha
Příležitost:
grilování, barbecue párty
Původ:
Česko