Pracuji...
close

Hruškové čatní

Skvělá odměna za Vaší skvělou úrodu. Neodmyslitelný společník při grilování. Místo hrušek můžete použít jablka, broskve a podobně. Fantazii se meze nekladou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1,5 kilogram hrušky
1/2 lžička skořice mletá
5 lžíce rum
3 kus cibule
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce olej olivový
na podlití
100 mililitr víno bílé
1 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
Dáme si rozehřát hrnec na střední teplotu a začneme s krájením cibule. Obě cibule si nakrájejte na menší kousky.
Cibuli dáme smažit na olivový olej, dokud nám nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
Přidáme česnek k cibuli a zamícháme. Smažíme za občasného míchání 5 minut.
Mezitím si nakrájíme chilli papričku.
Papričku přidáme do hrnce, zamícháme a minutku osmahneme.
Do hrnce nalijeme víno, promícháme a necháme svařit na 1/3 tekutiny.
Do svařené směsi přidáme rum, skořici, nové koření, cukr a špetku soli a pepře.
Pár minut za občasného míchání povaříme.
Začneme s krájením hrušek. Každou hrušku zbavíme slupky a jádra. Nakrájíme na malé kousky a přihodíme do hrnce. Zamícháme a pokračujeme s krájením. Pokud by jste si chtěli hrušky předkrájet, tak pozor, ať Vám zbytečně nezhnědnou.
Až budete mít všechny hrušky v hrnci, tak podlijte vodou a pod pokličkou vařte zhruba hodinku. Během vaření kontrolujte, jestli se Vám směs nepřipéká, ale neměla by.
Rozvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Ještě horké nalijeme do čistých zavařovacích sklenic.
Obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, vaření, zavařování
Typ chodu:
příloha
Příležitost:
grilování, barbecue párty
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...