Načítání...
close

Čínské nudle jako ze stánku

Na nudle jsem ulítlej. Je to vždycky příjemná změna od klasické kuchyně. Vždycky jsem si říkal, jak to ty asiati dělají. Po dlouhém sledování a študování jsem zjistil, že to tak těžké není. Hlavní je mít ústřičnou a rybí omáčku. Bez toho to snad ani nejde. Jelikož jsem doma neměl moc zeleniny, použil jsem pouze mrkev a cibuli. Na výsledek to ale moc vliv nemělo :-) Použil jsem olej z vlašských ořechů, ale klidně použijte i sezamový a nebo slunečnicový.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Ingredience
dle potřeby
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Začneme tím, že si uvaříme nudle dle návodu. Scedíme a necháme okapat. Je dobré si dát uvařené nudle do hrnce a promíchat s olejem, aby se Vám nelepily.
Oškrabeme si mrkev a nakrájíme nahrubo. Cibuli si oloupeme a nakrájíme taky nahrubo.
Do pánve dáme rozehřát olej a přidáme k němu mrkev a cibuli. Za občasného míchání zprudka smažíme.
Zeleninu smažíme pěkně do sklovito-hněda.
K osmahnuté zelenině přidáme okapané nudle a za stálého míchání přidáváme obě omáčky. Množství nechám na Vás. S ústřičnou omáčkou se nebojte šetřit. Pozor ale na rybí omáčku, ta je dost slaná.
Až se Vám budou zdát nudle dobře ochucené, tak vypneme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha, hlavní chod, večeře
Příležitost:
párty, svatební hostina
Původ:
Čína